Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Tillsammans skapar vi förutsättningar för en god verksamhet. Låt SSFs strategiarbete vara vägledande för er föreningsutveckling, i riktning med vår vision – Bäst i världen alla på snö. Ta del av vår nya utbildning på utbildningsplattformen.
 
För två och en halv månad sedan öppnade vi SSFs nya utbildningsplattform – IUP. Nu uppmanar vi alla föreningar att ansluta sig till utbildningsplattformen för att ni ska kunna anmäla er samt gå kurser och utbildningar.
 
När Bengt Skött på Radiosporten avslöjade vilka kandidater som har chans att vinna Jerringpriset 2022 fanns flera av våra vintersportstjärnor med – Nu behöver vi din hjälp att rösta!
 
Har du ett brinnande intresse för snowboard och freeski samt en journalistisk bakgrund? Då kan det vara dig vi söker! Vi söker nu en frilansskribent till Svenska Skidförbundet!
 
Hela fem av Svenska Skidförbundets idrottare fanns med när Idrottsgalans jury avslöjade vilka som nominerats till Idrottsgalan 2023. I kategorin Årets kvinnliga åkare blev det nästan storslam då tre av fyra nominerade var skidåkare.
 
Vi kan nog lugnt säga att intresset för anläggningsforumet med temat snötillverkning blev en succé – med över 100 deltagare
 
Vill du veta mer om snötillverkning? Välkommen på vårt nästa Anläggningsforum, nu på onsdag den 9 november kl 20–21.
 
Den 1 november samlades sex av våra elva grenar på Svenska Spels huvudkontor för årets medieupptakt. Nyfikna journalister ställde frågor om den gånga succésäsongen med OS- och VM-medaljer samt checkade status på åkarna inför den kommande VM-vintern.
 
Här följer en sammanfattande återblick på Svenska Skidförbundets förbundsmöte i Sundvall – i både bild och text.
 

Detta hände 2021/2022

(2022-10-28 15:54)
En ny säsong har precis startat, men vad hände egentligen förra säsongen? Hur gick det sportsligt och ekonomiskt? Och vilka mål har vi för säsongen 2022/2023? Detta och mycket mer kan du läsa om i SSFs  rykande färska verksamhetsberättelse.
 
Hösten 2023 blir Sveriges sydligaste skidgymnasium, Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn, den sjätte skolan att erbjuda RIG-intag för längdskidor. Läs mer om skolan, träningsförutsättningar och ansök redan i dag!
 
Varje år utses stipendiater i fonden "Hjärtat slår", i år delades stipendium ut till sju lovande åkare som fick ta emot 10 000 kronor vardera.
 
Att vara energismarta och att effektivisera våra anläggningar är av stor vikt för att minska vår energiförbrukning inför kommande vinter. Här kommer tips på material ni kan titta på.
 
Vi vill bli fler och bättre! Därför erbjuder SSF nu Accelerationsstöd till föreningar och distrikt som bedriver, eller vill bedriva, parasverksamhet. Flera föreningar erbjuder parasport redan i dag, men vi hoppas att ännu fler öppnar upp för det.
 
Har du missat något av Svenska Skidförbundets (SSF) anläggningsforum? Nu kan du ta del av dem i efterhand. Allt ifrån sociala medier och snölagring till ideella krafter och finansiering avhandlas.
 

Postadress:
Stockholms RK - Skidor
Anna Jogrenius, Sicklingsvägen 6
12249 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709862490
E-post: asa.degermark@live.s...

Se all info