Söderskidan 2023

Efter förra årets succé är det åter snart dags för SÖDERSKIDAN 2023!

Se IKJs Hemsida för allmän information om Söderskidan: (Obs! Ny hemsida!)

https://www.svenskalag.se/ikjhaninge-soderskidan

Programmet för 2023 ser ut som följer

10/1: Rudan-K

17/1: Saltsjöbaden-F

24/1: Ågesta-K

31/1: Lida-F

7/2:   Rudan-K

Reservdatum: 14/2 och 21/2

Ansvarsfördelning, SRK

Tidtagning Rudan #1, #5 Ola tillsammans med Thomas/IKJ

Banansvarig Ågesta #3 (Göran tillsammans med HIF)

Målgångsfunktionärer Ågesta #3 (Med HIF), Rudan #5. (Separat kallelse kommer)

Vi är numera största klubb med flest startande och har därför fått lite mer ansvar.

Jag kommer att återkomma senare med kallelse av funktionärer, men om tillräckligt många anmäler sig redan nu, behöver jag inte återkomma. Vi behöver dessutom även ett bord. Till Ågesta den 24/1 då är vi banansvariga och målgångsanvariga tillsammans med HIF, skulle vi behöva ca 5-6 st funktionärer. Till Rudan 7/2 då vi sköter målgången själva skulle vi behöva vara lika många, eller någon till.

Mycket viktigt att ni ställer upp och anmäler er till mig (Göran Hammarson). Annars blir det inga tävlingar.

ANMÄLAN

Anmälan till Söderskidan görs inför varje säsong och för att delta behöver man chip och startnummer/nummerlapp. Det går bra att anmäla sig senare även om man missat någon deltävling.

Bifogat nedan har ni den uppdaterade/senaste startlistan från förra säsongen. Om ni finns med i listan utan någon färgmarkering och har koll på era chip och nummerlappar hemma så behöver ni inte svara på detta mejl.  Då blir ni automatiskt anmälda.

Några har inte hämtat ut sin nummerlapp. Ni är markerade i blått. De ligger i vår låda som vi tar med till varje tävling.

Några har heller inte hämtat ut sina chip som beställdes genom klubben inför förra säsongen. Ni är markerade med gult. Era chip ligger också i lådan för uthämtning.

Ni som inte har någon färgmarkering i listan har chip med högre serienummer än 3 977 320.  Dessa skall vara ok, men bra att säkerställa signalstyrkan.

Se :  emiTag | Emit

Tyvärr är det fortfarande ganska många som inte har uppdaterat sina chip. Antalet har fyllts på sedan förra året. Chip med LÄGRE nummer än 3 977 320 kommer sannolikt INTE ATT FUNGERA. Ni som har dessa är markerade i ORANGE.  Det är batteriets ålder det hänger på. Det går att testa sitt batteri. Klubben har för detta ändamål införskaffat en testmätare som vi tar med på första tävlingstillfället på Rudan. Testa ert chip då!

Har ni ett äldre chip så passa på att byta in ert gamla till rabatterat pris. Det gör ni själva här : emiTag – Inbyte – Butik – emitshop.se (emitbutiken.se)

Kom ihåg att maila mig ert nya chipnummer. Annars blir det ingen registrering.

Ni som behöver agera är:

1. Ni som fått detta mejl men inte finns med i excel-listan, och som vill åka i år.
Ni skall själva införskaffa chip  à  Hör av er till mig. Ni blir tilldelad startnummer/nummerlapp som hämtas ut vid ert första tävlingstillfälle.

Länk till rätt Chip/tag att köpa. emiTag – Transponder för Skidor/Skidskytte och Orientering – Butik – emitshop.se (emitbutiken.se)

2. Om ert chip förkommit

Ni skall själva införskaffa nytt chip à Hör av er till Göran Hammarson

3. Om er nummerlapp förkommit
Inte alls bra. Men du blir tilldelad ”ledigt” startnummer/nummerlapp om sådan finns kvar.

Kontakta Göran Hammarson.

4. Om ni inte tänker vara medlem längre eller aldrig tänker åka Söderskidan mer
Då kan du sälja ditt chip till bättre behövande om du vill. Men nummerlappen vill jag ha tillbaka. Hör av dig till Göran Hammarson. Detta är viktigt då vi har begränsat med nummerlappar.

Startlistan uppdateras.

5. Om ni tänker ge bort chipet / nummerlappen till någon annan i klubben

Meddela Göran Hammarson. Startlistan måste uppdateras.

Jag vill ha denna information av er senast 31 december 2022 om ni tänker åka första deltävlingen. Sedan skickar jag anmälan till IKJ.