Söderskidan 2021

Läs senaste nytt om vinterns söderskida här!

Senaste nytt om Söderskidan från Olle Yttermo (sen ”anti-julklapp” skickad till oss på julaftonskvällen kl 22:22):

Skidvänner!Efter en del överväganden har vi bestämt att inte genomföra någon Söderskida under januari månad. Det troliga är att vi inte heller senare kommer att kunna arrangera någon deltävling.Möjligen kan vi ha en liten förhoppning om någon enstaka ” klubbmatch”senare i vinter, men det vill vi isf återkomma till och då måste ju situationen med pandemin ha utvecklats i positiv riktning.
God jul och gott nytt skidår,🥶lle

Tidigare info nedan

Det finns fortfarande en viss osäkerhet angående om det alls kommer att gå att genomföra Söderskidan, nedan ser ni den mest aktuella information vi fått till oss.

Se IKJs Hemsida för allmän information om Söderskidan:

https://idrottonline.se/IKJHaninge/soderskidan

Information från Generalen Olle Yttermo: (Mailat 13/11)

Efter samråd med expertis på området ser vi inga större problem med att på ett ansvarsfullt sätt genomföra Södersidan i vinter.

Vi bedriver ju turligt nog en individuell sport och vårt normala upplägg med individuell start med ansvarsfulla och icke sugfiskliknande startavstånd är ju det som måste gälla.
I övrigt gäller självklart ett stort mått av eget ansvar för att större samlingar inte uppstår, varken utomhus eller framförallt inomhus i IKJ´s klubblokal (då vi tävlar på Rudan). En otrevlig men ändå vänlig vädjan till gästande klubbar är då att inte använda vår lokal som värmestuga eller vallalokal.

Av flera skäl samt att vi trots allt är en väloljad organisation tänkte vi inte bjuda in till någon ”upptaktsträff” utan vi kommer snarast att lägga ut Ss-info med tävlingsprogram(som för övrigt redan finns på Stockholms skidförbunds hemsida) på IKJ´s hemsida under fliken Söderskidan. Vi utgår ifrån att samma ansvarsfördelning som förra året ligger kvar. Och givetvis hoppas vi mycket på nykomlingen, Ågesta i vinter.

Vi lägger till en funktion för startfunktionärerna i år:

Att testa batteriet på chippen innan start. Fungerar inte chippen får man ta egen tid. (Skaffa nytt chipp så fort som  möjligt!)

Tomas (IKJ) kommer att se till att det finns mät/testutrustning på plats vid varje tävlingstillfälle.

Sedan tidigare ligger ansvaret för att chippen fungerar på resp åkare. Givetvis kan varje klubb underlätta detta för sina medlemmar på valfritt sätt. Det är möjligt, för en rimlig summa, att köpa en enkel testutrustning för chip (vi lägger ut länk om det på IKJ´s hemsida).

(SRK har införskaffat denna testapparat och den kommer vi att ha med när vi står som arrangörer)

Tävlingsprogrammet för 2021:

Till de två deltävlingarna 3 och 4 behöver vi som vanligt några frivilliga funktionärer. Otroligt viktigt att ni ställer upp och anmäler er till mig (Göran Hammarson)

Deltävling 3 (K) Ågesta: Vi är banansvariga tillsammans med HIF. Göran Hammarson håller kontakt med HIF. Leif Anundi på plats för att hjälpa till med att sätta upp tidtagningsenheterna och generera resultatlista (Tack Leif!)
Vore bra med några personer till för att eventuellt fixa med banan om det skulle behövas.

Deltävling 4 (F) Lida.  Här skulle vi behöva 5-6 personer som delas upp i två pass, som sköter starten. Uppgifter: Testa chippen på startande, informera om banlängd (antal varv!), släppa iväg åkarna med lagom intervall (ca 30 s), notera starttid som back-up. Vi behöver även ett bra bord. Ta med Pannlampor, pennor och varma kläder. Leif Anundi på plats för att hjälpa till med att sätta upp tidtagningsenheterna och generera resultatlista (Tack igen Leif!)

Jag kommer att återkomma med kallelse av funktionärer, men om tillräckligt många signar upp sig redan nu + bord, behöver jag inte återkomma J

Jag bifogar den senaste startlistan såsom den var inför 2020. Om ni finns med i listan och har koll på era grejor hemma så behöver ni inte svara på detta mejl. (Eller om ni inte har för avsikt att anmäla er).

Ni som är färgmarkerade (ROSA) i listan har beställt och betalt nya uppdaterade chip. Dessa chipp finns hemma hos mig och delas ut i samband med deltagande på plats på deltävlingarna. Eventuellt kan det komma att finnas tillfälle att hämta ut sitt chip i samband med kommande träningspass under december.

Några av er hade redan uppdaterade chipp sedan tidigare och behövde inte köpa nya förra året. Chip med nr HÖGRE än3 731 640 skall vara ok.

Tyvärr är det ganska många som inte har uppdaterat sina chip. LÄGRE nummer än 3 731 640  kommer med största sannolikhet INTE ATT FUNGERA. Dessa är markerade i ORANGE. Det går bra att själva beställa chip. Följ instruktionerna nedan:

Ni som behöver agera är:

1. Ni som fått detta mejl men inte finns med i excel-listan, och som vill åka i år.
Ni skall själva införskaffa chip  à Eq Timing

Meddela mig  chipnummer

Meddela mig så blir ni tilldelad startnummer/nummerlapp som kommer att kunna hämtas ut inför tävling. Jag registerar er för tävlingarna.

2. Om ert chip förkommit

Ni skall själva införskaffa nytt chip à Eq Timing

Meddela mig chipnummer så updaterar jag startlistan och redigerar anmälan.

3. Om er nummerlapp förkommit
Inte alls bra. Men du blir tilldelad ”ledigt” startnummer/nummerlapp. Jag uppdaterar startlistan

4. Om ni inte tänker vara medlem längre eller aldrig tänker åka Söderskidan mer
Vafalls??? Då kan du sälja ditt chip till bättre behövande om du vill. Men nummerlappen vill jag ha tillbaka. Hör av dig till mig.

Jag uppdaterar startlistan.

Meddela mig. Startlistan måste uppdateras.

5. Om ni tänker ge bort chipet / nummerlappen till någon annan i klubben

Jag vill ha denna information av er senast 31 december 2020 om ni tänker åka första deltävlingen. Sedan skickar jag anmälan till IKJ.

Med vänliga hälsningar / Best Regards / Cordiali saluti // Göran Hammarson