Tävlingar

 

Tävla är kul!

Det anordnas många tävlingar, förutom Vasaloppsveckan, som du kan delta i både för att seeda upp dig och för att det är bra träning inför Vasaloppsveckan, som trots allt är det stora målet för många. Många tävlingar anordnas av mindre klubbar och intäkterna från dessa är ett viktigt tillskott för verksamheterna. Förutom det så är det mindre stress och bättre spår på små tävlingar.

Som medlem i Stockholmsrullskidklubb gäller följande vid anmälan till tävlingar via Skidförbundets tävlingskalender (länk nedan) eller annan sida:

 • DM Stockholm stafett (på snö): klubben står för startavgiften, kontakta styrelsen om du vill köra så ordnar vi anmälan.
 • För övriga regionala och nationella tävlingar så betalar medlem sin egen anmälningsavgift:
  • antingen direkt vid anmälan till arrangören, eller
  • till klubben ifall det bara finns valet “fakturera klubben” att välja på. Du blir då kontaktad av kassören för inbetalning när fakturan har kommit. Kassören kontrollerar inga resultat utan litar på att det är en korrekt begäran.
  • Om man av någon anledning inte startar så är praxis i 99 % av fallen att man inte får tillbaka sin startavgift och därför rekommenderas Folksams försäkring Startklar som kan täcka startavgiften. Det är alltid upp till medlem att föra dialogen med arrangör i de fallen och informera kassör ifall det krävs.
 • Vi tävlar i klubbdräkten, helst senaste modell men äldre går också. Vit mössa/pannband/buff om det är möjligt.

När du ska anmäla dig klickar du på länken nedan och då kommer du till Skidförbundets tävlingskalender. En checklista:

 1. Filtrera eller skrolla fram till önskad tävling.
 2. Klicka på tävlingen, du kommer då till en sida med mer information. Förutom knapp för anmälan så kan du se vilka som har anmält sig eller om anmälan sker via en annan sida.
 3. Klicka på anmälan, välj startklass och följ instruktionerna.

Ju fler motionärer och elitmotionärer som tävlar desto bättre för sporten. Ut och åk!

ANMÄLAN
Anmälan till skidtävlingar

RESULTAT
Skidresultat.se

Klubbmästerskap

Tidsrace