DM STAFETT

 

DM-stafett, hur förbereder man sig? Vallar skidor in i det sista på lördagen, eller så sitter man i bil från digra mil på snö i Orsa, eller så lägger man sig tidigt med piller, honung och ingefära närmast hjärtat.

Som självutnämnd lagledare klev jag upp i ottan på söndag då lagledarmötet var 08:15, enda fördelen med det var att jag fick en bra parkeringsplats. Hämtade ut klubbens nummerlappar och satte mig i värmen och väntade. Vid nio ramlade merparten av gänget in, ytterst taggade! Nummerlappar fördelades och nojor ventilerades, sen var det dags för skidtester. Runt nollan och ganska mosigt, så det fäste jag lagt på kunde jag lika gärna struntat i. Nöp precis ingenting. Körde ett varv på den backigaste delen av banan och insåg att det skulle nog fungera ändå.

Sen ringer Mats, han kommer inte ut ur garaget eftersom det står en bil parkerad på vägen och blockerar. P-lisan på plats skriver bot och ringer bärgare, som dessvärre redan har en bil på släp som först måste dumpas! Nervositeten i herrlaget är påtaglig, ska han hinna i tid och isåfall till vilken sträcka? Axel startar först enligt plan och plockar gubbe efter gubbe som gått ut för hårt. Under tiden han kör beslutar Micke att han tar andra sträckan och det var nog bra det, för Mats kommer ungefär samtidigt som det är dags att växla. Sen gör dom ett bra jobb och kör in på en hedersam silverplats i H50.

Damklassen startade två minuter efter de klasser som körde tre varv. Sanna, lätt förkyld, skulle ta det lugnt och låg vid varvningarna lugnt och fint i rygg på Johanna från IKJ. Utom på sista varvet då hon la in en växel till och drog förbi. Jag kunde gå ut med 20-30 meter till godo på det laget och plockade en och annan placering det första varvet. Full mutter från första stavtaget och tunnelseende och dödsförakt utför, dvs normal nummerlappseffekt. Tyvärr höll det inte ända in i mål utan jag blev omkörd av ett Täby-lag med ca 1 km kvar. Orkade inte spurta ikapp men höll undan från Nacka-Värmdö som tydligen var på gång och det räckte till brons i D40+. Åsa och Catharina gjorde också fina insatser, kom på kexchokladplacering precis utanför pallen i D19-39.

Så med facit i hand, två av tre lag på pallen! Det är inte illa! Nästa år vill vi se fler lag, vi har ju material så det räcker. 😊

Ett stort tack till Täby IS Skidor som hade koll på allt och alla!

/ Anna

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar