Dundret Runt

Så var den sista tävlingen på snö avklarad! NSD Classic för Anna och Dundret runt för Åsa.

För min, Åsas, del blev detta ett njutningslopp i sann motionsanda, utan min egen press på tid. Jag startade redan 07.40 för att njuta kallföre och en strålande morgonsol. Dundret Runt är 30 km och verkligen en lokal höjdpunkt där Gällivareborna går man ur huse, med allt vad stilar och tempo heter. Vid varje vätskestation är det partystämning, så det är svårt att inte stanna någon minut och njuta. Kroppen var pigg under hela loppet och jag kunde åka med bra teknik hela vägen in i mål. Rätt valla, rätt klädsel, rätt väder – vad mer kan man önska.

Anna valde att ge 46-km en till chans och även i år imponerade den förträffliga organisationen av allt före, under och efter loppen. Det vägde upp den egna ångesten över lämplig valla och energiintag. Innan starten av NSD Classic skymtades Anna&Emil som testade glidet. Träffade ett par herrar från Sumpan i bagageboden. Ca 200 startande i tävlingsklass och den första utmaningen är direkt efter starten kl. 10:00 då tio spår blir fyra samtidigt som det svänger både till vänster och höger i en backe ner innan bron. Tog mig helskinnad genom det och satte fart. Perfekt väder, sol och ett par minusgrader, och bra spår i stort sett hela varvet.

46 km-banan börjar med lätt uppför och myrar, kulmen är vid ca 25 km efter en lååååång och relativt brant backe – då har man tagit 90% av höjdmetrarna – med banans enda långa utförslöpa som final. Sen är det mer myrar (dvs stakning) och motvind innan man får lite böljande åkning de sista 10 km in till mål. Vilket är skönt för stakmusklerna! Bestämde mig för att vara nöjd med insatsen, #6 av 15 i Damer motion. I D21 var alla utom en elit och landslagsåkare.

De sju kontrollerna är uppskattade, speciellt de på slutet!

Åsa och Anna

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar