Engelbrektsrullen

Som semesteravslutning, för en del, så styrdes kosan mot Norberg och lördagens tävling med närmare 100 talet startande varav vi var 10 st från Rullskidklubben!!!

För alla oss ungdomar i klubben som var på plats fanns det två distanser att köra, antingen 21 km eller det dubbla.

Förutom start och målraka, som gick ett hundratal meter på cykelväg vid Norbergs Camping, var detta en vändbana på en lågt trafikerad landsväg, 10,5 km ut och då lika långt hem, ett eller två varv då, vätska vid varje vändpunkt samt bra med funktionärer/ flaggvakter

Denna typ av bana gör att man ju alltid möts, förr eller senare, och kan ha koll på sina konkurrenter men också kan heja på sina klubbkompisar.

Banprofilen var snäll med bra asfalt på den första halvan medans resterande mot den bortre vändpunkten var av den något grövre sorten. Sista gången vi lämnade den grövre asfalten skrek Göran till, typ; ”fan va’ skönt”, skriver under på hans uttalande.

Fanns nog en del pirr och osäkerhet inför start hur det skulle gå och hur man skulle orka, vart säkert någon extra toavända, eller två, för de flesta innan start, var ju en bra stund sedan de flesta åkte ett längre lopp, särskilt på rullskidor.

Alla klasser startade samtidigt och vi hade AnnSo som representant på 21 km, hon vart nog lite övertalad på torsdagsträningen innan hänga med gubben sin och köra och gjorde det med bravur!

Övriga gänget körde 42 km, i starten på den något trängre cykelbanan gällde det att hänga med men ändå se till att inte få någon stav avsmälld, här kom för övrigt Görans första skrik då det var någon som fick för sig att göra någon manöver i sidled precis framför honom, det gick dock bra, hörde inte heller något om någon annan av oss hade någon incident vare sig i starten eller under resterande av tävlingen, skönt!

Väl ute på vägen vart det en del hets med att försöka komma framåt i fältet så klartJ, men framförallt hitta ett klunga att åka med. Upplevd känsla själv, men också hos många andra var att resan ut den första dryga milen var den tuffaste.

Jag, Göran samt Jonas hamnande i en 6-mannaklunga, övriga SRK’are var i något mindre klungor eller låg och kämpade helt själva i den bitvis jobbiga vinden, övriga förhållanden var annars bra, torr vägbana ca 20 grader på termometern och med en sol som tittade fram emellanåt.

Bland oss pojkspolingar var det den av oss som under årets rullissäsong visat bäst form som också var bäst denna dag, Jonas knep en 8:e plats med mig och Göran i bakhasorna på 10:e resp. 11:e plats.

Strax därefter i en strid ström kom, Marcus (19), Petter (25), Fredrik (33) och Erik (36).

Har ingen större koll på vilka medtävlande vi ställdes emot men det fanns helt klart en del starka herråkare, bl. a segraren som är ju ett känt namn i skid och rullskidkretsar som visade klass.

Även på tjejsidan så gick det rejält fort för de som hade mest bråttom där, var riktigt starka brudar som Sanna (7) och Anne (8) hade att tampas emot.

Väl i mål så surrade jag nog med de flesta från klubben, just där och då tyckte de flesta såklart ”va’ skönt att det är över”, men utöver detta så verkade de flesta också nöjda med sina egna insatser, (vilket alla ska vara, superbra kört av hela SRK gänget!!!), men det fanns nog också en del glädje i att äntligen få köra ett längre masstartsrace och framförallt klara av det både fysiskt och psykiskt .

I resultatlistan står inte klubbnamn utan man körde för sin postort?! Ni hittar resultatlistan samt lite bilder från loppet på nedan länk.

https://www.engelbrektsloppet.se/nyheter/2021/8/16/se-bilderna-frn-engelbrektsrullen-14-aug-2021

Tecknar med venskap

Stefan

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar