Hulken är åter

Så avslutades Kyrkserien med den avslutande åttonde deltävlingen.

Mycket var redan avgjort, dvs att klubben tog hem serien med Anders mig och Micke på de fösta medaljplatserna och Helena som tog hem totalen på damsidan. Det är riktigt bra då det många gånger har varit bra motstånd i denna serie, det både på dam och herrsida.

Roligt att se denna gång  var att John var åter på tävlingsbanan och som han gjorde det, i duell med Anders de sista kilometerna kunde han avgöra och vinna…. knappt men klart.

Iofs hade vi andra inte så mycket att köra för ….då det hela var avgjort 😉

Nu blickar vi fram mot vintersäsongen och får tacka Samuel för Kyrkserien som kontinuerligt fått oss att ”tävla” oss i form.

//Tommie

 

Resultat

Totalt herrar

Totalt Damer

 

Från Samuel – Uppsala Vasaloppsklubb

TOTALSEGARARE I KYRKSERIEN 2017 BLEV ANDERS HOLMER OCH HELENA ZINGMARK BÅDA STOCKHOLMS RK

Här totala resultat från Kyrkserien 2017. Har varit en fantastisk säsong och det är glädjande att se vilken utveckling många åkare har haft under detta år.

I herrtävlingen så tog Stockholms RK hem alla pallplatserna. Anders Holmer vann och visar att han i år tagit ytterligare några kliv i sin åkning. Fjolårets vinnare Tommie Lindblom blev i år tvåa och på tredje plats hittar vi Mikael Markstedt som utvecklat både soin teknik och kanske flås flera nivåer.

I damtävlingen så visade fjolårsvinnaren Helena Zingmark Stockholms RK en fantastisk åkning. Blev under säsongen bara bättre och bättre. Flera fina resultat i andra stora rullskidslopp kom också under säsongen. På andra plats kom Jenni Ehn Gårdhage Norbergs SK och fortsätter Jenni utvecklas i samma takt som hon gjort under detta år så får Helena se upp. Kan bli hårda dueller i vinter och säkert på många rullskidslopp nästa år. På tredje plats kom Maria Hållström Valbo IF och Carina Wärme Roslagsbro IF. Nästa år tror vi Carina Wärme kommer vara ytterligare lite snabbare och kommer kanske hota om finare pallplatser.

19 damer har startat i årets Kyrkserie och hela 107 herrar har deltagit i någon tävling. Totalt 126 startande i årets Kyrkserie.

Två åkare har åkt alla loppen och det är Tommie Lindblom Stockholms RK och Jonas Nilsson Roslagsbro IF.

Vi tackar alla ni som kommit och deltagit i Kyrkserien 2017 och hoppas att ni haft lika roligt som oss som arrangerat. Åter i år har vi haft vädergudarna med oss. Speciellt minns man kanske Deltävling 7 vid Funbo Kyrka. Där åkte vi längsta loppet 36 km och tack vare lån av proffskamera blev det ju flera kanonbilder från det loppet.

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar