Klubbläger Orsa Grönklitt

Ett rullskidläger med snökänsla var det som möte 20 talet sugna klubbmedlemmar när vi anlände Orsa och dess rullskidbana. Några kom upp tidigt på torsdagen och banan var inte sopad och den sista snön hade lämnat banan dagarna tidigare.

Även om det var lite kylslaget så var solen med oss hela lägret och vi kunde starta upp lägret på riktigt fredag morgon med teknikstationer invävt på rullskidbanan, stakning och diagonal analyserades och filmades. Vi hann också med ett styrkepass av Anne som fick kämpa för att göra sig hörd i oljudet av en sopdumper som vårstädade rullskidbanan men vi fixade det passet också.

Teknikfokus

Att vara på läger innebär mycket åkning och vi vill utmana våra åkare att kämpa med pannbenet. Då är långa Orsabacken 1,3 mil 400 hm en riktig utmaning för alla. Mycket oro bland åkarna innan em pass att ta sig till toppen av Orsa. Här ”älska” hur alla tog sig till toppen …så jäkla bra.

Med möra armar var det sen dags för lördagens långpass för samtliga runt Orsa sjön och några ett pass ut mot Sollerön, det är skönt att sträcka ut på fina vägar och vyer, om det efter detta pass var lite ”tomt” i tanken hos många så kunde vi få upp humöret med hetsiga lekar på rullskidor. Jag är glad att alla är hela efter detta pass. 🙂

Lekstuga

Alltid lite vemodigt med sista dagen på läger, men det vart bra speed på rullskidintervallerna som kördes på rullskidbanan, som uppskattades av alla då den böljar och svänger fint i skogen och runt pölen i Grönklitt.

För att summera var är det väldigt skoj att få umgås och kämpa med detta härliga gäng som utstrålade glädje och skratt och svett.

//Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar