KM 2019

Stor uppslutning när årets roligaste tävling skulle avgöras i ett ganska grått och fuktigt väder. Det vart både förväntad pall på damsidan och kanske oväntad pall på herrsidan.

Vi börjar med damerna och detta år var det rekordmånga tjejer med och körde. Elin som vann förra årets KM, behövde inte kolla bakåt många gånger i detta lopp utan hade fokus att hängåka med herrtätklungan så länge som möjligt och till första vändning hade hon bra häng, och därifrån kunde hon defilera in som damsegrare. Silver Sanna gjorde som hon brukar och tog stabilt en ny silverplats före Anna som härligt tog hem en bronspeng.

Elin varvning

På herrsidan vart det som sagt en oväntad segrare …. men också kanske väntat såsom loppet utvecklade sig. Loppet gick lugnt efter lite fartökning i starten, Anders och jag själv försökte skapa lite fartökningar men in till varvning var vi en 7 mannaklunga. Efter vändningen drog jag själv front en stund och när Anders kopplade på och drog uppför första backen sprack klungan till att vara 3st. John var förvånande den kvar tillsammans med oss, …… han har ju varit borta från träning i ett år.

Tätklungan varvar Tommie, John, Göran, Mikael, Daniel, Tomas, Anders, Stefan

In på upploppet var det tight, men den som har erfarenhet att spurta mot John ”Hulken” vet att det är som att spurta mot en Northug typ… och visst vann han straxt sekundstriden före mig och Anders och plockar med det hem sin 4:e KM titel.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar