Läger i Falun med Tynell

Skoj, säkert men framför allt stenhårt läger i Falun!

Otroligt vad mycket man kan få ut bara på en helg med Richard Tynell! Fredag morgon lämnade vi Stockholm för en helg som bäst sammanfattas med ordet Höjdmeter.
Dag 1
Vi inledde träningslägret med ett kortare teknikpass där fokus låg vid stakning i uppförsbacke. Varför då? Jo, Stellan hade uppmärksammat att det gick en tävling i Orsa, Grönklitt double poling hill climb. Så efter teknikpasset och lite påfyllning av energi begav vi oss mot Orsa för att ta oss an en utmaning på 13 km och 385 höjdmeter. Det visade sig vara ett småskaligt men ytterst välorganiserat lopp. Att få stå på startlinjen strax bakom Britta, jämte Anton Karlsson och vår egen coach Tynell gjorde att nerverna bubblade för fullt. När startskottet gick rullade det på rätt bra de första 3 km, men sen kom stigningen. Pulsen gick upp som en raket och det gällde att försöka bibehålla tekniken för att ta sig upp. Det här är en utmaning jag varmt rekommenderar! Att våga ta sig utanför komfortzonen och testa gränserna är en riktig kick! Representanterna från Stockholms RK visade sig vara riktiga bergsgetter och vi tog oss alla upp stil. Stellan och Hannes låg större delen av loppet i rygg på ingen mindre än Lina Korsgren. Efter loppet väntade ett svalkande dopp i sjön och god mat på Ugglan och Björnen.
Dag 2
Denna dag fick långpass en ny innebörd. Fyra timmar i A1-zonen, ”lite” mer kuperad terräng än vad Stockholm har att erbjuda. Efter halva passet gjordes laktatprov för att kolla att vi alla låg på en lagom belastning för långpass. Passet avslutades med 12 impulser och efter det rullade vi trötta men nöjda tilllbaka till Lugnet och stugorna. Matkoma och en livsfarlig powernap hotade eftermiddagens styrkepass. Men vi lät oss inte besegras utan klev i träningskläderna och mötte upp Rickard som leverade ett riktigt bra pass för att bygga bålstyrka. Vi kved, fjärtade och stönade oss genom passet, där har vi alla något att jobba vidare med i sommar.
Dag 3
Äntligen! Diagonal! Som jag njöt! För helgens sista pass åkte vi till Baggbobacken i Bjursås. Tre intervaller i en backe cirka tre gånger så lång och tuff som Masmo. Sedan toppades detta pass av med en jaktstart á 8km upp mot Sörskog. Riktigt kul pass med mycket action, syra och peppning från varandra.
Vi har alla fått otroligt mycket tid och feedback från Rickard. Vi har fått ”lite” teknik att jobba vidare med, bra tips på pass att krydda till sommaren med och tips på hur man lägger upp träningsåret.
//Elin

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar