Snö kyla och blåst – Vasarullen den tuffaste någonsin

Vi är ju alla vana vid att det inte är helt enkelt alla gånger att delta i vinterns alla olika skidlopp, även Vasaloppet har ju haft det tufft senaste åren ochdricka tom blivit några år inställda pga lite snö…. Vi hade likande problem men omvänt …  Redan dagarna innan årets Vasarulle var det högst osäkert om vi skulle kunna genomföra de 9 milen. Men omöjliga väderprognoser tidigare under veckan byttes till helt ok sådana för söndagens utmaning. Ett stort jobb gjordes under lördagen för att banan skulle kunna vara åkbar och då såg det helt enkelt bra ut inför söndag.

Men söndagmorgon lagom till det att det var dags att starta så började det toksnöa och det gjorde banan snabbt vit. Många valde denna morgon att stanna hemma istället vilket jag har full förståelse för …. det vore väl det förnuftiga att göra , men kom ändå förvånandsvärt ett 40 tal åkare. Jag stod där tillsammans Agneta och Petra teamet med sportdryck från Herbalife och funderade på om vi skulle avstyra allt, men vi valde att testa något varv i alla fall och sen utvärdera fortsättningen därefter.

Vi fyllde på med varm sportdryck och då kändes det bättre att dra igång äventyret … hur långt skulle vi komma idag 100m eller 9 mil.!??!?

bild1Det gick faktiskt bra att rulla iväg, det var inte tokhalt men man hade kanske inte bästa fästet för att kicka så väl åter efter ett lugnt första varv så ville vi fortsätta, det gick ju bra det här 🙂

 

 

 

Kolla filmen delar av de 9 milen.

 

Skrev tidigare om Ragnar 74 år, jo han kom även i år …. på cykel med sina rullskidor och stavar i högsta hugg och han körde denna gång 4,5 mil … tänk på det ni som tyckte vädret inte var okey 😉

Mer kan man skriva om riktiga tuffingar vår egen lilla talang Lill-Jonas 17 år som körde alla de 9 milen, ett stavbrott stoppade honom inte heller denna gång. Ibland tänker man …. tänk om fler ungdomar skulle vara som honom ….vilken trevlig värld vi skulle ha runt oss då. Vi brukar säga att det är snarare Lill-Jonas som tar hand oss än vi om honom.

Maria och Helena åkte 4,5 resp 6 mil från klubben och det var skoj att se Sanna och Fredrik som kör med träna för Vasan få ihop säkert 4 mil denna dag …. de är med andra ord väl redo för vinterns utmaningar.

 

Totalt var vi 7 st av de som startade som åkte alla de 9 milen, John, Tommie, Daniel ,Göran, Micke, Lill-Jonas och Romain det straxt under 6 h … inte illa med de förutsättningarna. Dessutom var det många som gjorde sin debut på snö med rullskidor och långt åkte alla. Så vi höll oss även under dessa väderförhållande till klubbens devis skoj säkert stenhårt.

img_0947 20161106_155603

Snabbast runt de 9 milen var klubbens eget monster John även kallad Hulken som avgjorde med en kort spurt de sista 50 m med några meter över mig och Daniel Edquist. Men halvvägs in i loppet vart jag lite orolig då han såg sliten ut och fasiken jag tyckte han faktiskt såg grön ut i ansiktet och när jag kom närmare såg jag oroligt att han faktiskt var det. Men det visade sig att han hade varit på Halloweenparty kvällen innan och då faktiskt varit utklädd till just Hulken.

och jag är också mycket glad att det kom så många utanför klubben och deltog på detta tillsammans med oss.

 

STORT Tack till Agneta och Petra… energiteamet från HERBALIFE som också låter hälsa att de återkommer till oss för att vi skall få prova deras produkter och berätta lite om kostlära.

Dessutom göra en kroppsscanning för att veta sin muskelmassa, fett % och viloförbränning, det vid tex vårt årsmöte eller liknande.

Vill Du ha mer information om hur du kan använda produkterna när Du tränar, ta kontakt med

Agneta Kling 070 2244451 Herbalife

 

Vasarullen 2106 sponsrad av Herbalife energi ett måste om man kör 9 milherbalife-24-cr-7-drive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar