Söderskidan deltävling 1 – Vi är under press

 

 

Någon plusgrad och en platt bana på 800 m var det som mötte våra åkare, kvällen då deltävling 1 av 5 kördes på Rudan. Uppslutningen var bra från klubben och det flöt på, alla hade chip och nummerlappar redo då man skulle köra 800 m och banan 6 varv.

 

Det är ju väldigt smidigt med det nya systemet att ”bara” åka till start och dra igång och sen nu kunna få resultaten så här samma kväll, förr kunde det ta någon vecka … spännande det med 🙂

Banprofilen  med en höjdkurva på totalt 9 m över de 5 km i fin räls kan ju tyckas låta väldigt enkelt, men iom att det är typ sprinttempo på dessa race så får både hjärta och lungor jobba för högtryck, dessutom måste man som sig bör på Söderskidan respektera varandra i trängseln som ibland kan uppstå men det är lika för alla och vad jag kunde se så flöt det på bra med så många åkare.

Hur gick det då, jovisst gick det mycket bra överlag. Våra damer toppade i damklassen med Linda i spets tätt följd av Maria och Helena och vi hade näst snabbaste åkare för kvällen iom Johns andraplats i H40 3 sek efter snabba Peter Thunvall IKJ. Sen kan man ju säga att vi tycks bli bättre ju äldre vi blir, det var storslam H60 med ett kanonlopp av Göran Hillgren följd av en hel radda från klubben. Vi har ett starkt H60 lag inför helgens DMstafett.

Kul att notera extra bra insatser i de även i yngre klasserna är det Romain och Lill-Jonas presterade. Så jag är väldigt nöjd med kvällen och det ni gjorde, jag skulle gärna skriva in alla Era namn och prestationer för det är så roligt när ni alla kommer och kämpar och har skoj….jag blir i allafall jätteglad.

Vi har ju som klubb tagit hem trofén senaste åren men nu bjuder IKJ Haninge upp till kamp och har efter den första deltävlingen en klar ledning, skoj med motstånd …. nu har vi verkligen något att bita i.

Resultat

Totalt

 

Coach

Tommie

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar