Vålarullen – en kylig överraskning

Innan loppet hade det pratats om hur varmt loppet skulle vara att köra, så man kan säga att vi vart lite överraskade när molnen drog ihop sig och givaren för yttertemperaturen dök i Eriks bil då vi närmade oss Östervåla. Erik Helena Romain och jag gjorde sällskap upp och mötte där även hårdrocks Jonas på plats och då var temperaturen bara 11 grader och dessutom för att göra SMHIs luring än värre så regnade det lite också.

Själv hade jag bara sommardressen med kortbyxor och t-shirt och Helena fick stoppa undan sina salt tabletter som hastigt kändes överflödiga. Vi undrade varför Erik hade en  liten buttersmurf i bilen … kändes plötsligt som det var hans fel, vi var inte uppåt någon av oss …. han skulle haft rullskidsmurfen såklart. Men vi var på plats och det var bara att göra sig redo för start, inte så många deltagare men motståndet var tufft för alla förutom Helena som var ensam i damklassen….men hon skulle få kämpa i alla fall.

Och när starten väl gick var vi nog alla taggade, inte tusan bryr man sig om vad det är för väder då inte. Loppet var 45 km och är relativt platt så det blir lätt klungkörning och så vart fallet även denna gång, det vart snabbt så att det bröts upp i flera klungor.

Själv lyckades jag haka på i den första klungan med 6 st och det var tufft vid några tidiga ryck att haka men höll mig kvar tills vi närmade oss vändningen där 2 st ryckte och fick lite lucka. Efter en bit från jag själv vänt mötte jag Romain som drog före hårdrocks Jonas och straxt därefter kom Erik och en liten bit bakom Erik även Helena som låg och drog en klunga om 3-4 st …. hon är stark.

Det är ju fördelen med vändbana att man får lite koll …. vår klunga gjorde allt för att jaga ikapp utbrytarna och det gick väl sådär Fredrik som sen vann drog ifrån sin följeslagare som vi sen hämtade in. Men vi kunde bara se Fredrik utöka sitt försprång och man fick inrikta sig på att ta sig i mål … och det var en bra känsla då den ena efter den andra föll från vår klunga så jag fick göra upp om medaljerna i en spurt som slutade med att vinna silvermedaljen … sjukt nöjd med det då jag inte hade den tron i början av loppet då de jag körde med har några placerat sig bland topp 250 på Vasan.

Romain och Jonas kom snart … Romain lite frustrerad då han fått dragit Jonas hela vägen …men Jonas var å andra sidan lika glad att bara fått orka hänga med.

Straxt efter det kom Erik …. ja och Helena som lyckats kämpa sig ikapp Erik och vart glad att få kämpa ned sin sparringkompis på upploppet. Erik var lika glad i alla fall och nöjd med sin comeback från sjuka.

Så var vi buttersmurfar när vi kom var vi

Vinnarsmurfar när vi åkte hem

//Tommie

Blommor, guld- och silvermedaljer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar