Vasaloppsveckan

Dags att summera Vasaloppsveckan och inser att hemsidan varit lika tom på uppdateringar som snön denna vinter. Det har nästan inte funnits något skoj att skriva om. Några få tävlingar har några av oss deltagit i men det har nästan alltid varit en kamp mot elementen.

Och visst vart även Vasaloppsveckan en utmaning, det var nästan så det skar i hjärtat att se den brun/grå issörjan som Tjejvasan erbjöd våra deltagare när man följde dem från TVsoffan.
Visst var vårt startfält mindre från klubben än normalt, men Helena, Matilda, Cecilia och Tina körde och visst är det skoj att följa från appar och TVsoffa deras lopp.
Fina placeringar på våra damer, och det kunde varit än bättre om Matilda inte blivit sen till starten och hade Helenas taktiska genidrag att staka förbi kön i startbacken på blankis gått bra så hade hon tagit ytterligare placeringar.
Nu knäcktes stavspetsen i isen och kanåkning utför och bak i ledet vart resultatet, men jag gillar inställningen, attack istället för att fega. (se halvägs in i filmen)

Till filmen!

Grymma tjejer som åkte i det vädret, även om återkopplingen från Tina var att väl inne i loppet funderar man inte så mycket på vädret.

Då var det många inklusive mig som funderade på ifall det skulle bli några fler lopp denna vecka, men magiskt att se organisationen runt Vasaloppet fixa till banan så att alla lopp kunde genomföras

Under veckans Öppna spår så var förutsättningarna mer blankis blandat med superfina spår.

Anders som har tränat mer sparsam i år hade tillsammans med Micke som alltid håller sig långt fram i öppet spår båda bra dag i spåret. Tätkänning på söndagens lopp och gjorde rekordsnabba tider och lopp, de slutade de 11:a och 19:e totalt i loppet.

På måndagen öppna spår visade klubbens dansk som var snabbast i klubben, Jens hade bra tryck och stakade hela loppet för första gången. Peter körde fäste och hade kanske lite för mycket fäste men var nöjd med loppet liksom Martin och kul att se att Olof kör bra för klubben i H60.

Halvvasan eller Vasan 45 som den nu heter, hade många deltagare från klubben och Carl visade med en 8:e plats totalt att formen var god inför stundande Vasalopp.

Men så vart det Vasalopp och plötsligt var vintern åter och kan nog tycka det var bättre än en snabb smal isbana med 16.000 åkare på.

De första från klubben var på plats vid startgärdet kl 04:00 för att lägga ut skidor så långt fram det var möjligt, ganska mysigt att stå där i snöfallet. Sen följer såklart en anspänning att få ordning på toabesök och material inför start. För egen del så gick detta perfekt tills 2 min innan start … då jag febrilt försökte få på mig skidor …men omöjligt då is satt sig som pansar i pjäxan, tackar personen som hjälpte mig att få loss detta då mina egna försök bara skapade panik och en oro att snart bli överkörd av alla bakom mig.

Men start vart det … och det är magiskt är det när alla stormar mot backen, sen har alla nog en egen berättelse av hur resan vart. Men det jag hört är att många tycket det bitvis var väldigt jobbigt. Liksom förra året åktes det mycket i ett spår så omkörningar vart kostsamma. Men utförsbackarna blev från att vissa år vara en nära dödenupplevse, den omvända känslan … var är den där utförsbacken.

Snabba tjejer med Erika och Helena som fick upprättelse från tjejvasan och Johanna som måste tycka Vasloppet är lite kort då hon körde Nordenskiöldloppet förra året … imponerade bra tider av dem alla.

På herrsidan visade Carl att halvvasans resultat inte bara var tur utan åkte in på en plats straxt utanför 300. På listan saknas Stellan som körde in på plats 499 och på så sätt kvalat in till startled 1. Kul också se Göran Hillgren gå in som total 4:a i H65.

Nu får vi ladda om till nästa års Vasa, vi får hoppas på lite mer snö på hemmaplan.

//Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar