Alliansloppet 2016

Alliansloppet vilken succé

Den som inte deltagit eller tittat på Alliansloppet har missat något, det är en folkfest för oss rullskidåkare på många sätt. Det är en blandning av Elit och duktiga motionärer och amatörer, som får njuta av den vackert belägna staden Trollhättan intill Göta älv och kraftstationen som de ibland mäktigt öppnar och släpper på vatten massorna ut i älvfåran.troll

 

Från klubben vart vi hela 21 st som körde tävlings och motionslopp i olika distanser från allt på 16 till 48 km efter tycke och smak. Boende hade bokats runt om och i Trollhättan kvällen innan start, själv bodde jag med de flesta på hotellet i stan som Helena bokat. När alla började anlända Trollhättan hade Karin fixat lyxig middag på trevlig restaurang med utsikt över stan och älven.

Förväntan och formkurvor, rull avhandlades så klart, så väldigt trevligt att ladda inför morgondagen på detta vis och alla kändes som de var på topp.

Tror vi alla la oss hyfsat tidigt men det var drag på stan så inte helt enkelt att somna in då partystan inte tystnade förr ens tvåtiden. Men några timmars sömn vart det innan det var dags för hotellfrukost, det laddades på rejält på vissa håll då vissa hade sen start medans motionsklasserna skulle starta tidigt.

Sen vart det bråttom som vanligt då material skulle fixas hjul smörjas osv …. men vi hade gått om tid så ingen panik.

 

Detta var skoj då vi nu fick möjlighet att heja på våra åkare. Såg Marcus, Maria och Monika bomba på mariabra uppför backarna och det var bra drag i åkningen och stödet från publiken är kul då alla heja fram åkarna.

Mäktig stämning i målområdet med täta publikled, så det var skoj att se dem sen gå i mål på fina tider.

 

 

 

 

 

trollhättanSen var det dags för tävlingsklasserna och det är ju häftigt att stå på bron över älven och vänta på start med alla medtävlandes. Sen är man ju i panik när startskottet går och alla skall iväg med stavar och skidor … som gjort att det smäller av stavar som plockepinn, vilket så gjorde för en del av oss.

 

Men utan trassel kom vi iväg och jag tog rygg på John och Clas och väl upp på toppen av backen kunde vi ansluta till den stora tätklungan som säkert infattade 100 pers. Känns stort att åka med ELITen … men ganska snart och här slutar väl mitt eget lopp och jag tappar klungan och senare swishar Anders förbi och sen även Carl …. Men mer död än levandes var det härligt att komma ned vid varvning och höra Maria tjoa och hojta och sen Tina och Karin på toppen av backen …. DET ÄR SKOJ DET. Bra drag i Trolhättans publik …varma applåder tillbaka alla.

På sista varvet passerade jag Linda och snart också Helena, våra starka tjejåkare …. Hörde sen TV kommentatorerna dem kallas damjuniorer …härligt då har vi fler juniorer i klubben, det Du Lill-Jonas.

Efter att själv ha gått i mål är det väldigt skoj att se att det gått otroligt bra för många i klubben, att vi får in åkare bland de 100 är riktigt imponerande. Både John och Clas är väldigt nöjda med sina lopp och inte lång bak har vi Anders och Carl och vi andra fyllde på …

gänget

Jim, John, Tomas, Maria och Claes

Men vi har en vinnare Helena tog hem tävlingsklassen för damer straxt bakom elitklassen. HelenaJag tror inte riktigt våra damer inser hur duktiga de är, kul att se Maria och Linda som gjorde fina lopp  och nu fick jag också förmånen att hängåka med Helena in mot mål och det är bra tryck i stakningen nu. Så det var extra skoj att hon tog hem denna första plats och dessutom spurta ned en norska på upploppsrakan.

 

Resultat tävlingsklass samt Motionsklass

Allianstävling

Alliansmotion

Skicka mig gärna bilder

Jag är stolt över Er alla och längtar tillbaka till nästa roliga gång med Er mina favoriter.

Coach

Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar