Bästa klubben i stan -Vasatrofén tilldelad klubben

Samtidigt som jag sitter och skriver detta faller den första snön utanför fönstret och fokuset ställs direkt om från rullskidor till längdskidor, samtidigt får den en att tänka tillbaka till förra vinterns stora händelse Vasaloppet för det är en händelse som många har som årets stora mål eller utmaning.

Då väldigt skoj att få förmedla att vi igår tilldelades officiellt Vasatrofén … tror aldrig jag sett en vackrare buckla … slår tom KM-bucklan.                        snö

 

Att då få säga att vi i år ställer oss på startlinjen igen som Stockholms bästa skidklubb är stort, det är oss de andra klubbarna vill jaga. Det är något som vi själva jagat i många år … men nu är vi där.

Pokalen går till den Stockholmsklubbs vars 5 bästa tider på herrsidan slås samman.

Förra Vasaloppet fanns nog tanken om att vi skulle kunna jaga någon av medaljplatserna men att det skulle räcka till guld då en av våra bättre åkare dessutom fick bryta pga av sjukdom. Men då än mer imponerade att vi andra lyfte oss en bit till.

Carl och John gjorde fantastiska tider och placeringar och att Anders jag och Martin fick fylla på denna prestation är något som man stolt kan se tillbaka till.

Carls Vasalopp är imponerande grym utveckling på bara några år, en cykelvurpa i somras bromsade upp träningen men han visar nu god fart igen och även John ser återigen stark ut efter ett träningsuppehåll i sommar. Att Anders gjorde ett sådant fint tid även fast han fick så ont i fötterna förra året så ser det väldigt bra ut inför vintern detta år. Sen får man imponeras av Martins Vasalopp förra året, klubbens kung av diagonal får han också lite mer stakstyrka så har vi framtiden räddad. Själv är jag nöjd att kryssat mig fram från startled 2 till mitt bästa Vasalopp.

Om det blir dessa 5 detta år återstår att se, vi har många starka åkare som kör fantastisk bra.

 

 

Vasatrofén 2017

1. Stockholms Rullskidklubb, 23.28.20
2. NVSK, 23.41.40
3. Sundbyberg, 23.54.07

 

Våra damer kämpade också tappert om den dampokalen och nådde en fin silverplats

 

Nu ser vi fram mot årets uppdrag att försvara pokalen. Blir ingen enkel match då våra kompisar runt om Stockholmsklubbarna känns supertaggade inför årets säsong … men det är vi med 🙂

//Mors

Tommie

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar