Träningsläger – Vålådalen en magisk plats med kyla och mycket värme.

För tredje året i rad åkte klubben på träningsläger i Vålådalen, och det är ett mysigt ställe att vara på. Närheten till fjällvärlden är det första som slås av när man från anläggningen kan se ut över de snöklädda orörda fjälltopparna. Sen att vi nu för första gången denna vinter fick gå på snö och åka i fina spår gör att inramningen för ett läger inte kunde bli så mycket bättre.

 

Nu vart vi 35 st på detta läger och extra kul att skriva är att vi vart nästan lika många tjejer som killar vilket är skoj att se inför vinterns alla träningar och tävlingar.

Att vi alla kunde åka på detta läger skall vi alla tacka Helena för som har fixat både boende och transport samt ”hittat” våra inhyrda tränare Michael och Per-Öjvind.

Jaha … hur vart det då?

Tanken med lägret var att alla deltagare skulle få tekniktips och återkoppling från båda tränarna med fokus på diagonal och teknik, så schemat vart snabbt fullproppat med pass och aktiviteter och också lite friåkning.

Efter en genonomgång av hur lägret skulle genomföras fick vi sen duvning tips i coreträning av Åsa och Anders, en massa bra övningar samt en genomgång av Marcus vad man kan prestera med en drönare … kolla filmen så otroligt läckert och vackert.

Ja det började med att det vart galet kallt på fredag fm …. termometern droppade ned mot -15 grader och att då stå still och ta in instruktioner är kanske inte det lättaste men gick i alla fall. Balans, teknik och videoanalyser klarades ändå av på introduktionspassen.

Skönt  att på kvällen sen sitta ”inne” i värmen och lyssna på Michaels genomgång hur man kan tänka kring sitt eget träningsupplägg.

Detta avslutades med en värmande överraskning då en galet stor tårta rullandes in med lysande ljus skulptera till 50 år … med en massa gratulationer från Er alla och sen få skåla i skumpa med Er så vart festligt värre.

  • Ja vad säger man … 50 år är en bara en siffra … och jag är rörd för överraskningen väldigt glad att få vara en del i detta härliga gäng. Ni har gett mig så många roliga stunder och minnen och jag är så oerhört stolt över denna klubb och som gett mig så fina vänner.

Lördagen var det teknikfokus i mindre grupper, då i ett betydligt varmare före kring nollan där rugg under skidorna var lösningen på fästet.

På kvällen höll Per ett föredrag om Vasaloppsångest, jadå mer om hur man inte skall hamna i prestationsångest. Finns väl ingen i denna klubb som bara har prestationsångest 🙂 , här finns det vallaångest och alla andra former att plussa på.

 

Alltid lika tråkigt med sista dagen söndag då det är dags att åka hem men vi hann med ett väldigt bra kvalitetspass 6-7stycken 2 km intervaller … galet jobbigt och nyttigt innan hemfärd.

Vad har vi lärt oss på detta läger??? Jag tror at det är lika många svar som vi var antalet deltagare.

 

Ändå väldigt kul att känna att alla var väldigt nöjda med detta läger.

 

Tack Helena för ett toppen läger.

Tack Michael och Per Öjvind för alla tekniktips och idéer.

 

//Tommie

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar