DM 10km Sthlm 10 km Ågesta + Elin

Hur gick det? Kortfattat kan man summera att det vart 2 guld, 5 silver och 2 brons. Men det kan utvecklas så mycket mer. Vi älskar alla Ågesta och de fina träningsförutsättningar vi fått där. Men denna DM dag så var Ågesta förvandlat till ett skidstadion likt vilken världscupsarena som helst. Portaler, flaggor speaker och funktionärer plus en välpreppad bana gjorde det väldigt inspirerande att delta som åkare på detta DM. Lägg därtill publik hejarop så vart inramningen optimal då extra skoj att förmedla att vi var medarrangör tillsammans med Nacka Värmdö med vår Göran Hammarsson som tävlingsledare …. tror tom att de som kom som motionsåkare tyckte det var skoj och funkade smidigt att få åka med stockholmseliten denna dag.

Det vart medaljer som sagt denna dag och skall vi börja med damerna så vart det 4 st silver och ett brons det då Amanda Sangemark D21, Linda Forsström D35, Susanna Strand D50 och Anna Jogrenius D55 alla tog silver i resp klass och glädjande Anna Tiberg brons i D50 .

På herrsidan var det kul att se att Göran Hillgren som fick kliva in i H60 klassen körde till sig ett fins silver inte långt från guldet i strid med ungdommarna.

I H55 vart det 2 medaljer, guld och brons jag/Tommie överraskade mig själv med en seger denna dag och kul att ha Mats Norman i på bronsplatsen också.

Kryper jag ned till ungdomsklassen H45 så visade Hannes vart skåpet skulle stå och körde klubbens andra guldmedalj denna dag.

Allt handlar självklart inte om medaljer utan vi är väldigt glada att så många ställer upp och kör DM det avsätt erfarenhet, det viktiga är att alla har skoj på våra träningar …och det har vi verkligen.

OCH ett jättetack till Er som denna dag ställde upp som funktionärer …utan det fungerar det inte och hjälps vi åt är det inte så betungande.

Men åter till inramningen: Marko skidvärldens skidreporter och spårrapportör …ja i alla fall Stockholms visar i dessa facebookinlägg en fin återspegling av miljön, hetsen, tempen och glädjen.

https://www.facebook.com/marko.saavala/videos/454741859485699

https://www.facebook.com/marko.saavala/videos/1108730093277687

Här resultat:

Liveresultat inklusive mellantider med mera:

http://live.skidor.com/1870#result@14372@1@999

Allt är ju inte DM …det finns en värld utanför också, och då kan jag glatt meddela att Elin tog en tredjeplats på Moraloppet idag. Sådan check skulle man ju vilja ha någon gång …. jobbigt att gå till banken men den under armen kanske ….härligt Elin !!!!!

Kan vara en bild av 6 personer och personer som står
  1. Hanna Falk
  2. Lovisa Modig
  3. Elin Mccallan

Mors

Coach Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar