Engelbrektsloppet – Långt framskjutna placeringar.

Först på plats var vi och la ut våra skidor, kändes nästan kusligt tomt märkligt att lägga ut mina skidor längst fram i det seedade ledet. Vi vart ett stort gäng från klubben som skulle få köra ett mycket välorganiserat och välprepparerat lopp över 57 km, en bana som var relativt platt förutom 2 bra backar.

Starten går mitt på stadsgatan i Norberg och det blir en mäktig orm som skall dra iväg. Kan inte referera allas lopp men känslan jag och många hade var att det gick tungt i finsnön och man fick kämpa bra hela loppet. Någon jag kan referera är vår egen junis Stellan som körde ikapp mig själv och vart tvungen att släppa efter någon kilometers hängåkning. Stellan vår snabbaste herråkare hade bra tryck i stakningen och fick mycket TVtid då han fightades med blivande damsegrare i websändingen … vilket ni gärna får kika på c:a 3:20 in i sändningen. Mycket skoj att se …..

Se loppet

Det var kul att köra loppet och så många gånger få heja och få hejarop av klubbmedlemmar och publik, det iom att man på många ställen möttes i spåret…och magiskt med så mycket vintersnö.

Väl i mål så var det skoj att se gänget köra in i mål på så fina tider och placeringar. Våra damer körde ju galet bra och placerade sig straxt utanför pallen med Helena knappt före Elin….vilka stjärnor vi har.

 

 

 

//Tommie

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar