Weekend i Harsa eller var är bilnycklarna ?

Det finns inget bättre än att åka iväg en helg med fokus på skidor. Speciellt när prognosen säger sol och lagom kallt och man sitter i bilen med sin bästa kompisar.

Tommie skulle köra Harsa Skimaraton så det var tidigt start för att komma vara i tid till starten. Lite ovanligt att Tommie försov sig lite på morgonen. Perfekt väder att köra i med torra vägar så det var inget problem trots lite sen start. Snön började pryda marken uppåt Gävle men innan dess var det tunt. I Harsa var det inget problem med snö. Tina och jag gjorde oss klara för lite finåkning runt sjön medans Tommie började peppa för loppet.

För er som inte vet om det blir Tommie rätt stirrig innan loppen och har en förmåga att röra till det lite just före loppen. Hux flux var bilnyckeln borta. Tommies minspel var bland det roligaste jag skådat på länge. Alla tankar kom på en gång. Hur i h-vete ska vi komma hem, hur ska vi få tag på en ny nyckel, hur kommer vi hotellet?
Det är inte första gången nycklar har hamnat på fel ställe. Årefjäll för några år sedan försvann takbox nycklarna en kort stund.
Vi skannade vägen till bilen och nycklarna låg i bakluckan så ingen panik trots allt. Tina och jag tog en liten sväng innan start för att sen kolla på starten. Väldigt fin terräng runt Harsa med jobbiga backar för den som vill men även lättåkta spår.

Tommie gjorde ett kanon lopp och var supernöjd efter loppet. Efter lite mat tog vi en extra liten runda upp på myrarna. otroligt vackert när solen lyste genom skogen. Formen är ju inte den bästa så efter dryga tre mil var gubben rätt trött så vi gjorde kväll och åkte till hotellet.

Dagen kunde inte avslutas bättre än med bubbelpool och en kanonmiddag.

Vi pennan en skröpplig H55’a.

//Yngve

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar