Klubbmästerskap 2023

Så var årets klubbmästerskap avklarat och det vart jämnare än på många år.

Så både på dam och herrsidan. För att återkoppla lite förutsättningarna denna lördagsmorgon så var det sådär en septembermorgon lite blött och molnigt, men det klarnade upp medans banan sopades.

Så när starten gick så var det strålande sol och det var 30 talet taggade startandes. Banan 2 varv på Ebbadalsvägen totalt 16,8 km är en relativt kuperad bana så även om sträckan inte är extrem så finns det partier att nyttja för ryck och taktikåkning.

På damsidan, så vart det som sagt en jämnare pall än på många år, våra ”ungdomar” i klubben börjar utmana på riktigt vilket är väldigt skoj. Så regerande mästare fick denna gång bita i för att gå med i den snabba starten och om pallplatserna skiftade positionerna under loppets gång. Men under senare delen av loppet kunde Helena försvara titel och vinna årets KM (för 6:e gången klubbens mästa mästare) för Amanda och ”speedkulan” Sanna.

Amanda/Helena/Sanna Foto: Åsa Degermark

På herrsidan vart det för ett KM i klubben en jätte stor första klunga där man på första varvet inte kunde urskilja vem som hade dagen då alla var framme och ryckte i klungan på 7 man och det var ett förhållandevis snabbt första varv. På andra varvet kan man nog säga att tempot både gick upp och ned …. alla bevakade små försök som gjordes av alla i klungan. Men det egentliga rycket gjordes av Mikhail i sista långbacken hem där han med fin benteknik fick lucka på 30 talet meter med Tommie i rygg och ett tag kändes det som att det kunde ha lyckats …. men den jagande andra klungan kunde åter ansluta utför och det vart ett nytt försök i sista knixbacken innan mål av Stefan med Tommie i rygg och det vart inga stora luckor men ack så kämpiga. För på upploppet vart det en duell om titeln mellan Stefan och Tommie, även om det var tight bakåt. Ja och hur gick det skönheten/odjuret ….. klenisen / styrka ….gammal är äldst sägs det också ??? … eller hur säger man … hur som Tommie försvarar sin titel 4:e gången…Stefan gick för att vara på pallen och gick in som tvåa …och sekund efter Jens som trea.

Jens/Tommie/Stefan Foto: Marko Säävälä

Om man zoomar ut lite och ser till hela KM så är det väldigt skoj att se att alla utvecklas både tekniskt och utvecklar sin träning. Ett KM tar c.a 40 -60 min att köra, att ladda upp snacka fundera och sen få fika och begrunda ja det tar sin tid det med …men så viktigt.

Klubbmästare Rullskidor Stockholms Rullskidklubb

//Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar