Kyrkserien – Bra start

 

Uppsala Vasaloppsklubb arrangerar en serie trevliga tävlingar som ingår i en cupserie över 8 deltävlingar, som utgår från olika kyrkor runt om Uppsala. John, jag (Tommie) och Helena åkte upp och deltog i den första deltävlingen.

Vi var väl uppvärmda då trafiken norröver stod helt still, kände mig mig stressad över att ”waze” lurade oss ut på en senväg, men väl åter på motorvägen lugnade jag mig så att vi hann tanka och mecka hjul och ombyte i bilen. Så väl framme var det ”nästan” att bara dra iväg …då upptäckte John att ena framhjulet lossnade redan under uppvärmningen så det var lite stressmeck innan grejerna var på plats för start.

John

Men vi stod på startlinjen alla tre .. och sekunderna innan start fick jag stallorder från John att vi skulle ta det lugnt ut i start så vi slapp klyva vind. Men när starten gick så var John uppe i tät och fick lucka direkt på en 100 m, själv fastnade jag bakom några och tänkte att nu börjar de jaga.

Men det vart inte så utan jag fick jaga själv och anslöt efter någon kilometer i rygg på John som tuggade på så vi fick en stor lucka till de jagandes. Sen växeldrog vi till första vändningen och mötte då de jagandes och glädjandes också Helena långt fram.

På väg tillbaka så fick jag en liten lucka mellan mig och John som sakta växte till att sen stabiliseras på ett avstånd av 100 m.

Vid varvning fanns det drickalagning, det utnyttjade Helena även fast hon Helenahade egen dricka med ”camellback”.  Även John tog dricka men jag kände mig jagad så hoppade detta moment.

 

 

 

Sista varvet växte luckan mellan mig och John till dryga minuten så fick rulla Tommie

in själv på första plats, det var ju ett tag sen det hände sist så det är man ju glad för, samtidigt så har John inte tränat just rullskidor så flitigt som jag gjort senaste tiden … så han imponerar i alla fall.

Helena tog förstaplatsen på damsidan så vi gjorde bra ifrån oss som klubb. Vi visade att vi kan åka rullskidor och att vi gärna fikar också.

Resultat:

https://www.facebook.com/uppsalavasaloppsklubb/photos/a.288091201220582.85636.279634985399537/1362503367112688/?type=3&theater

 

Tack för en trevlig kväll och gofika, Uppsala Vasaloppsklubb !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 2 kommentarer

Lämna ett svar