RCR blev RRC

 

En fin morgon mötte deltagarna i klubbens triathlonvariant som för dagen istället för RCR döpts om till RRC (RollerskiRunningCykling), dvs tågordningen för de olika grenarna.

Efter en kort genomgång och uppvärmning var vi redo för att ge oss iväg. RRC

Rullskidorna gick med bra fart och jag John och Claes kunde växla gemensamt till löpningen, med Johan L inte långt efter. Johan som körde i lag med Johan och Catharina.

Här är det viktigt att byte till löparskor går smidigt … mäktigt fort var Claes i spåret med Johan S och John i släptåg, själv var jag riktigt långsam i bytet. Det vart ganska stora avstånd i löpningsmomentet då Claes var riktigt snabb och John fick trassel med vaden.

På cykeln kunde sen Claes defilera in i mål med Catharinas lag med Johan och Johan som tvåa.

Hannes och Yngve som gick en kortare del av löpturen gjorde sen upp på cykeln där Yngve inte riktigt orkade jaga ikapp.

Efter loppet vart det fika och lunch på Ågesta golfklubb …

Mycket var skoj och jobbigt som vanligt …. men glädjen för dagen drogs ned att en av våra deltagare vart påkörd under rullskidmomentet. Det har under omständigheterna gått bra utifrån det som hände, men det föranleder att fundera kring hur vi kan genomföra våra träningar.

Vi är en del av trafiken det oavsätt om vi åker bland biltrafik eller cykelbanor med gångtrafikanter och cyklister. Vi har historiskt varit förskonade från denna typ av händelser på våra träningar …dock har det inträffat ett antal incidenter då vi är ute och tränar på egen hand.

Rullskidor är ju väldigt skoj, men vi är relativt oskyddade då mer än våra hjälmar som skydd. Bilar är hårda och tycks många gånger liksom när man är cyklandes inte se oss i trafiken, de kanske kräver att vi gör mer för att undvika dessa faror för att göra det än mer säkert.

Jag har inga tydliga svar på vad  hur vi gör det.

  • Men fler funktionärer och val av banor där vi gemensamt värderar de faror som finns kan vara ett förslag.
  • Flaggvakter

Det hjälper dock inte när vi tränar själva.

Har Ni tips, förslag …. mottages de tacksamt.

//en bekymrad Humla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar