Kyrkserien – Deltävling 2

Inför helgens Rullskidgalej gästade Kyrkserien samma ställe ….det en varm skön tidsdagkväll och vi fick åka den korta rundan som är avslutningsrundan på galejet.

Det vart ett snabbt lopp där det rycktes mycket tidigt under loppet. Det av ungdomarna i loppet David Ekstedt och Erik Hållström, än roligare att se var att Jens Kirk tog tät en stund i detta lopp …. snabb utveckling på honom nu. Skoj att vi var 2 framme i klungan …fick kämpa för att plocka in alla ryck. Banan inbjöd också till det då den vackert snirklar sig runt kurvor små utförs och uppförsbackar. Mot slutet ryckte vinnaren Per Henrik Sundell och den luckan kunde han behålla in i mål, själv var jag in som 2:a på det långa upploppet men fick se mig omkörd och in som delad 5:a. och Jens ytterligare bara några sekunder bakom som 8:a.

//Tommie

Även Peter och Henrik var med och körde fint på loppet.

Här Peters upplevelse av loppet:

Första biten efter starten som idag var på upploppsrakan genom målet och ut på slingan så var det bara att gasa på det som gick och försöka hitta en position. Jag hamnade tämligen själv  i ett ingemansland någon kilometer men sedan kom Stefan Born UVK ikapp och vi växeldrog han och jag länge till ungefär km 12 där blev vi en grupp på fyra då Peter Saarikoski Upplands Väsby och Jonathan H från Brunflo If kom ifatt och vi fyra åkte sedan ihop och lyckade åka ikapp två andra, sedan när vi var 6 i tåget trodde man ju nu blir det åka av men det kom aldrig igång något samarbete utan det blev väldigt avvaktande vid ca 17 km så då kände jag att det var dags att ta tag i det och jag laddade på upp i tät och satte upp ett furioriskt tempo över de små kullarna som banan är, riktigt kul teknisk åkning så av ren glädje gasade jag på det som gick och försökte få fram de andra men ingen ville eller orka dra så jag fick bita i det sura äpplet och dra ända till km 21 då började spurten och alla gasade på max, jag hängde på så gott det gick och svor lite över hur flera mörkat så med krafter kvar fast inte velat vara med och dra men det var ett kul race med mycket fart och kul bana, jag blev så klart 6/6 i mål i tåget med alla fripassagerare så moraliskt kände jag mig nöjd med loppet iaf. som var på 23.5 km. 

Peter Triumf

https://ext.nytatime.se/race/?race=Zo36ySC6E4rGZ7vsN

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar