Kyrkserien gick i mål

Så har vi gått i mål i årets Kyrkserie, en serie av 6 deltävlingar där ens 4 bästa resultat räknas in i totalen.

Årets serie har varit jämn med många olika segrare vilket är väldigt skoj och bra för serien, för varje år har också fler och fler anslutit så den lilla ”mysiga” tävling så att den numer fångar lika många startande i varje deltävling som de etablerade rullskidloppen.

Denna gång var vi över 100 deltagare som gjorde upp på en platt och lätt åkt varvbanan på 3 varv. Det vart en stor klunga som höll ihop till en långdragen spurt sista kilometern.

Starten:

https://www.facebook.com/storvretaskidor/videos/637307073345093/?t=20

Under loppet vart det mycket ”jaga position” hade Anders Johan Jens och Stefan men från klubben i tätgruppen. Jens visade sig upp i tät position några gånger, men vi fick inte igång någon teamkörning direkt och mer att Anders och jag höll på att kroka ihop och Johan trist tappade stavspetsen.

In på upploppet hade Anders mest power av oss och kom in som 4:a men det var inga avstånd, typ hela klungan körde in några sekunders marginal från segrandes Fredrik Ström.

Känslan var att det gick väldigt långsamt stora stunder av detta lopp det pga av att motvinden gjorde att det gick passivt i täten, tydligen gick det inte så långsamt …snitt nära 26 km/h.

Målgång: https://www.facebook.com/anders.holmer.54/videos/2614468098563988/?t=0

I damklassen gjorde Elin ett bra lopp och vann sin andra delseger i Kyrkserien.

Vi får tacka för årets serie …. en serie som hjälpt oss att bli bättre rullskidåkare på ett väldigt trevligt och gemytligt sätt med gofika och bra sparring med andra trevliga rullskidåkare runtom i Stockholm.

Den lilla träningstävlingen vuxit till STOR har även om vi nu är många som är med behållit sitt format av en härlig tävling med god stämning.

Tack Samuel Forslund för att Du och hjälpande händer fått detta att snurra vidare.

Resultat
https://idrottonline.se/StorvretaIK-Skidor/globalassets/storvreta-ik—skidor/resultat/kyrkserien_tensta_kyrka_2018-08-13.pdf

Från Samuel Forslund:

KYRKSERIEN 2019 TOTALT

Kyrkserien 2019 har varit helt fantastisk! Mest fantastiska är alla ni som kommit och åkt. Det man tydligt märker är att för de som åker Kyrkserien så går utvecklingen hela tiden framåt och farten blir snabbare. Detta gäller i princip alla oavsett vilken nivå man är på
.
I år blev det nytt rekord med antal deltagare. Totalt har 163 åkare deltagit. 134 Herrar, 18 damer, 8 Ungdom Pojkar samt 3 Ungdom Flickor. Deltävling 6 som Storvreta arrangerade vid Tensta Kyrka samlade hela 102 startande. Uppsala Vasaloppsklubb har genomfört 4 deltävlingar och sedan har Roslagsbro IF och Storvreta IK genomfört varsin deltävling.

Följande 10 åkare har åkt alla 6 deltävlingarna: Marcus Look XC Sthlm, Erik Hållström Naprapat Walles SK, Fredrik Ström Bålsta SK, Tommie Lindblom Stockholms RK, Jonas Nilsson Roslagsbro IF, Magnus Haglund Åkersberga SK, Tobias Wärme Roslagsbro IF, Rolf Wikström Look Brottby SK, Jörgen Hartikainen Jumkils IF och Erik Nord Storvreta IK

Som sagt fantastiska åkare och nästan varje deltävling har genomförts i fint Kyrkserie-väder, med trevlig stämning och bra åkning av alla.

TOTALSEGRARE OCH RESULTAT
Herrarnas tävling i totalen blev en riktig rysare. Erik Hållström Naprapat Walles SK kunde vinna totalen om han vann sista deltävlingen och damtidigt totalledaren Marcus Look blev 3a eller sämre. Erik gav sig själv verkligen chansen och det var först sista metrarna före mål som både Marcus Look och Frdrik Ström Bålsta SK kunde passera. Fredrik vann med Marcus Look som tvåa och Erik som 3a denna sista spännande deltävling. GRATTIS Marcus Look till totalseger i Kyrkserien 2019. Marcus vann första deltävlingen och har sedan hållit jämn och hög nivå och kunnat vara med och spurtat i varje lopp om seger. Plumpen kom i deltävlingen vid Wiks Slott då tätklungan körde fel och fick åka 4,7 km extra.

Damernas tävling vanns i år av Carina Wärme Roslagsbro IF. Carina har varit på pallen i alla deltävlingar hon startat och har i år visat att hon hela tiden höjer sin åkfart och sin nivå. Mycket välförtjänt seger. I år får vår klubb äntligen en åkare på pallplats då Linnea Djurström UVK blir tvåa i totalen. Trea blir duktiga Elin McCallan Stockholms RK som vann de två sista deltävlingarna.

I Ungdom Pojkar så kunde Erik Nord Storvreta IK vinna 6 av 6 deltävlingar. STORT GRATTIS och kanske har Storvreta IK här en ny skidstjärna på gång. Erik har haft en nästan otrolig utveckling och blir hela tiden bättre och bättre. Topploppet kom nog vid Wik Slott där Erik kunde spurta till sig en andraplats totalt bland alla åkare. Kommer bli spännande att se hur bra Erik kan prestera kommande vinter. Har som i intervjun vi gjorde en riktig ”tjurskalle” som säkert är nyttig för att kunna träna och tävla på hög nivå. Vi håller tummarna för att du kan lyckas till vintern! Tvåa och trea blev syskonen Jäderblom från Fjärdhundra SK. Oskar trea och Gustav blev 3 i totalställningen.

Ungdom Flickor vanns i år igen av Moa Söderqvist Storvreta IK. Här har Storvreta IK även på damsidan en mycket lovande åkare. Tvåa blev Emmi Nyberg och trea Agnes Påls, alla Storvreta IK.

UVK-CUPEN
I damernas total så visar systrarna Djurström att Team Djurström tränar och åker bra. Linnea vann och Sara kom tvåa tillsammans med Sabine Hermes.
I herrarnas total så kunde Fabian Karlsson och Johan Lundgren i kavaj behålla första och andraplatserna. Trea var årets stora positiva överraskning Andreas Solum som i år tränat och tävlat på ett inspirerande och bra sätt. Kunde i sista tävlingen åka till sig en fin tredjeplats i UVK-CUPEN

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar