Alliansloppet – Elin kanonlopp med världseliten.

Att få tävla på rullskidor och få chansen att jämföra sig med världseliten är vad man kan testa i just Alliansloppet. Att sen kunna hänga på tätklungan är få förunnat, men det var precis vad Elin gjorde denna dag och det inte några minuter i start utan det typ halva loppet, galet skoj och välförtjänt.

Hela vintersäsongen vart förstörd av en skada så extra skoj att hon kunnat motivera sig vidare och få denna framgång. Att det skulle gå bra någon gång var ju på känn då hon imponerat stort på våra träningar och läger, men att få ihop det på tävling är en annan sak.

Det var härligt att i TVsoffan se Elin dyka upp offensivt i eget spår inför första varvning och det med härlig teknik i stakningen… och ett tag kändes som om hon gick för spurtpriset också, men efter att ha pratat med Elin fått förklarat att i backen gick det fort och hon kämapde sig med ut på andra varvet även om hon fick ligga på rött länge här innan hon och några andra tjejer föll av tätklungan .

Nu slutade Elin på en fin 20:e plats dryga 8 min efter segrande Linn Sömskar  … enorm bra gjort och Elin var jättenöjd med sitt lopp och tyckte det var galet inspirerande att få åka med de namnkunniga tjejerna.

Resultat:

https://www.alliansloppet.se/wp-content/uploads/2019/08/Alliansloppet_results_Damer_48km_20190817_172905.pdf

Även Marcus Ekermo och Mikko Salomäki från klubben körde motionsklassen denna dag med bra personliga resultat.

//Tommie

Se hela loppet:

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar