Nu är det slut på det roliga – Sista Söderskidan avklarad

Ikväll körde vi den sista av de fem deltävlingar som ingår i Söderskidan och det är ju otroligt att det faktiskt gått att köra alla fem även om det var lite flyttar vad gäller datum denna skruttiga vinter, men vi får då tacka IKJ Haninge som ställt upp med Rudans fina spår och att vi en gång i alla fall fick åka på natursnö då i Ågesta som otroligt nog faktiskt erbjöd en fin runda.

Söderskidan är ju en tävling oss klubbar söder om stan emellan och det vart väl ingen riktig kamp om guldet detta år, IKJ Haninge var för starka att utmana detta år …. men det gick ju oftast på deras hemmabana så …… 😉 Hatten av för seriens snabbaste åkare Peter Thunvall och Anna Lindmark IKJ som våra egna åkare fått jaga utan att riktigt nått ifatt. Men vi slutar på en fin andraplats efter IKJ Haninge och trea vart Nacka Värmdö.

Däremot så har vi i åldersklasserna verkligen gjort fint i från oss i både yngre seniorklasser och de äldre så har vi ju dominerat både på dam och herrsida.

Klassmedaljer vart så här.

D21 Silver Matilda Berghäll – Vilken utveckling på ett år

D35-49 En trippel,  Maria Backe och Helena Zingmark delade guldet och Linda Forström tog bronspengen.

D50 Silver till Lena Furehed och skoj att Katrin Lindén som kört alla deltävlingar tog bronset.

På herrsidan körde vår enda junior och framtid Jonas Bolin hem guldet i H17-H18,Han har tagit ett rejält kliv detta år. Kul att se att Stellan Lindgren haft många fina lopp också ta hem guldet i H21, starkt kört.

Romain Balieu som tränat hårt i ett år körde hem silver i H35, sanslös utveckling.

H40 en av de tuffaste klasserna tog John Wiklund hem bronspengen så gjorde även Anders Holmer H45 och jag själv i H50. Brons även i H55 av Axel Ståhlbom som kört stabilt i år.

Sen har vi klassen vi har stordominerat denna säsong, H60 där Christer Hördell följd av Göran Hillgren och Tom Berghäll radade upp tripplar.

Men Söderskidan är inte bara en tävling där man jagar medaljer, att delta och kämpa med klubben och ha skoj med alla andra skidåkare är mycket av det roliga man tar med sig när man är med.

 

Catharina Nilsson som körde sin 5:e Söderskida denna kväll och har kämpat in 5 poäng till klubben,  pushade denna kväll Stephan Wilson att ställa upp och köra. Han gjorde en bra debut i Söderskidan, tog både uppförsbackarna och utförslöporna på ett stabilt sätt och plockade således 1 poäng till klubben …. varje poäng är viktig. Båda körde med ett leende på läpparna och växande horn i pannan. Precis så skall det vara på Söderskidan 🙂

 

Tack alla skidåkare och klubbar för detta år … och framförallt gratulera IKJ till segern och fin bana. Nästa år då jäklar.

Resultat

Resultat Individuellt

Resultat Totalt

 

 

 

Coach

Tommie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar