Nydragna spår i Ågesta elljuspår – äntligen

Visst har man lite hybris och en stor längtan att det någonstans skall dyka upp lite eller massor med minusgrader i prognosen framöver…. men vad gör det med lite fantasi …. så var det idag tungkörda spår runt i elljussexan.

Detta har varit platsen där man tidigare kunde se och inspireras av andra skidåkare som duktigt snabbt tog sig runt. Det till att man själv tragglade sig runt och försökte få fart på skidor och teknik. Tänker jag tillbaka blir jag blir varm i kroppen då vår klubb utmanade de etablerade skidklubbarna och vi tog hem stafettguld i en av klasserna där jag fick avsluta och ta hem det på slutsträckan.

En annan historia var när John ” Hulken” och jag skulle staka strikt 9 mil på denna slinga …alltså 15 varv. Vi kämpade runt med bra fart ..vet i katten om jag varit i bättre form än då… för att Hulken skulle orka hade han bakat egna energikakor som satt uppträdda på snöre runt halsen. Sjöbacken krävde sin energi och vet inte hur fräscha energikakorna var ..såg mest geggigt ut …men när de var slut var John också slut och vi nöjde oss med 12 varv. Som sagt jag minns det som en av de bästa av dagar och sällskapet … ja alltid hets med Hulken …..

Så om ni ser denna film från Ågesta får ni läsa in mycket minnen som gjorde turen idag …. ja nästan lika oförglömlig

Och det känns kanske som en epok som aldrig kommer åter.

// Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar