Resultat Södra cupen deltävling 3

En fin sommarkväll var inramningen för de 30 talet deltagare som ställde sig på startlinjen, sol och vindstilla med en behaglig temperatur på 22 grader så vart det en perfekt kväll. Då extra skoj att vi fick med lite fler klubbar denna kväll. SRK, NVSK, XC Sthlm, IKJ, Täby IS samt en gnutta Snö och Tö också.

Här har man valet att köra egen start eller masstart. Masstarten denna kväll vart lite uppskjuten då Hannes hade lite materialstrul innan start, fint av alla vänta in så att vi fick med totalledaren till start.

En annan som hade materialstrul var Per-Henrik Sundell som fick fel på sina blåa hjul och snabbt byte skidor och fortsatte i mål, bra krigat att fortsätta.

Fina prestationen gjordes med fina PB på många åkare. Det vart en stor tätklunga i loppet denna kväll med, första varven var klungan så stor som 11 åkare, för att in på mållinjen avslutas med klungspurt på 8 man.

Plötsligt kändes Ebbadalsvägen smal då nästan alla låg i bredd inför de sista 300 m. Här visade Hannes att han fortsatt är starkast då han tog hem spurten.

Om man får lägga lite fokus på vår egen klubb, så gjordes fina prestationer.

På damsidan var Cathrine starkas och segrade damklassen, hon var väldigt nöjd med en snittfart över 20 km/h och ett nytt fint PB.

Väldigt skoj att se ”våra ungdomar ” Marcus och Mikhail” som har tagit jättekliv till denna säsong och är nu med toppen bland alla dessa starka åkare. Marcus som denna kväll knep bronsplatsen i fin spurt.

Våra ungdomar är ju faktiskt inte riktiga ungdomar … så väldigt skoj att se de riktiga ungdomarna från Nacka och Täby deltar i denna serie, riktigt bra kört.

Skulle jag misstolkat någons tid eller annan felaktighet i den preliminära resultatlistan.

Maila tommie.lindblom@gmail.com så rättar vi till.

Stort tack för en trevlig kväll och Ert deltagande.

//Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar