SM och VSM Rullskidor 2022

Söndag den 11 september bar det av till Storvreta för tävling, sex klubbmedlemmar som strålade samman vid uppvärmning och startfållor. Alltid samma stresspåslag, vilka skidor (jo, även på sommaren kan detta vara en frågeställning), vilken tröja, egen vätska eller inte, är spetsarna vässade? Många frågor är det!
Följande uppställning hade vi:

  • Amanda, D21
  • Johanna, D45
  • Göran, H50
  • Lars, motionsklass 40 km
  • Anna, D50
  • Anne, D65 20 km

Resultat: Resultat-klassiskt-SM.pdf (storvretaskidor.se)

Amanda, Anna och Anne är laddade!

Amanda summerar: En mycket fin dag och mitt första rullskidlopp! Det roligaste var att få genomföra det tillsammans med klubbkompisar. Gemenskapen betyder enormt mycket för min utveckling. När jag gick med i klubben 2021 visste jag knappt vad stakning var. För egen del tar jag med mig många bra saker till erfarenhetsbanken. Bland annat fick jag lära mig den hårda vägen vad det innebär att drabbas av energi- och vätskebrist. 
Arrangörer har ett ansvar att uppmuntra fler kvinnor att tävla. Då duger det inte att dela ut t-shirts av herrmodell (dessutom hade de små gått åt dagen innan) och att inte ha medaljer förberedda för samtliga åldersgrupper.

Stilstudie på Amanda som tar en kurva!

Johanna summerarTyckte att det var en trevlig varvbana med peppande funktionärer, och publik som hade kollat upp startnumret på nätet och hejade på mig med förnamn. Siktade på guld då det inte var andra i min åldersgrupp men är nöjd med silver trots att min åldersgrupp blev ihopslagen med en annan grupp. Riktigt kul att se flera från klubben längs med banan och efteråt. Glad att tre veckors rullskidträning i Mora gav resultat efter nästan tre års rullskidpaus. Och givetvis mersmak på både träning och tävling. 

Johanna på pallen!


Göran summerarJag fick ett kvitto på att formen inte är där den skall vara då jag inte kunde hänga på andraklungan ens. Var dock bra med i täten i en mil. Sen kom klubban då stigningen började. 
Reflexion: väldigt många hade Primaterias blå hjul.

Lasse summerar:
Hade soffpuls (60–65) på startlinjen. Dåligt uppvärmd eller behöver ny klocka . Gick ut alldeles för snabbt för mig. Sneglade några gånger på klockan som då visade 3:09 och liknande på kilometern. Tänkte detta kan bli ett tufft andra varv. Vid varvning stannade jag och drack 2 muggar. Annars stod jag nog inte still vid drickalagningen. Hade gärna sett nån vätskekontroll till längs banan. Var en var 10:e km. Petade i mig 5 gel längs banan, vilket var pers för mig. Distansen var också delat pers med Gålörullen förra året. Orkade dock mycket bättre nu, även om det var gränsfall och ett tungt andra varv så höll jag ihop hyfsat. Hoppas på lite tur i seedningstabellen. Lite surt att jag gick strax över 2:15. 

Vi hade strålande väder och vi var flera från klubben som åkte. Det var summa summarum riktigt trevligt och hamburgaren efteråt i solen satt som en smäck. Var helt klart värt att åka loppet även om jag fick offra min derbybiljett på Tele2 Arena 

Anna summerar: Årets första rullskidtävling och som enda anmälda i D55 så kändes det som att guldet var bärgat bara jag tog mig runt. Första varvet kunde jag följa Anne ganska bra, tack för den ryggen! Men när jag kom till varvningen och möttes av en bokstavlig vägg i form av sista uppförs in mot stadion så märkte jag att jag nog legat lite för högt i puls. Ut på andra varvet hade dessutom vänster fot börjat domna och värken tilltog för varje km trots den relativt fina asfalten. Så det tog nog 4–5 km innan det började kännas hyfsat igen.
Pinnade på i min ensamhet och märkte att jag drygade ut till henne bakom mig, man kunde se det vid vändpunkterna, så det gav extra krafter in mot mål. Väggen var inte lika jobbig andra varvet, och när jag hade sista svängen och upploppet kvar såg jag att det var knappt två minuter för att klara min nöjdgräns på 2:30, så då var jag ju tvungen att öka lite. Kom i mål utan känsel i vänsterfoten, lagom till prisutdelningen, men blev något förvånad över att bli uppropad som bronsmedaljör i D50. Sammanslagna klasser …

Anna på pallen!

Anne summerar: Det var en fin dag, fina tävlingar. Roligt att vi var hela två deltagare i D65, trots att noll var förväntade(inga medaljer förberedda). Jag är nöjd med min insats. Kunde trycka på hela (den inte långa) vägen.

Anne på pallen!


Det var ett bra arrangemang, rolig bana och många flaggvakter. Vi gör, som grabbarna på bilden nedan, vågen för Storvreta Skidor!

Vågen!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar