Söderskidan #2 Saltsjöbanan Fristil.

Deltävling 2 avgjordes på Saltsjöbadens konstsnöbana som för kvällen höll väldigt bra klass. Det är en böljande fin bana som detta år innefattade några motlut som gjorde det till trevlig upplevelse med kurvor och lite knixar. Vi skall inte säga att det var lätt att åka skejt men banan hade ett förlåtande underlag så att det gick bra att trycka på i skejten även man är lite ny i stilen. Som klubb har inte skejt kanske varit vår styrka men iom att fristil gällde denna kväll så var det självklart öppet att också staka sig runt banan.

Men många av oss körde denna kväll skejt och då kan man såklart undra hur det gick? Ja hur gick det, förvånande kan man notera att vi har några riktigt duktiga skejtare inom klubben. Våra H45 ”gubbar Hannes och Stefan hade en jämn kamp sins i mellan om andra och tredje plats denna kväll totalt och Hannes var 8 sek för Stefan och dryga minuten efter totalvinnare i klassen H21 Adam från Nacka Värmdö. Ett högst förvånade resultat …alltså positivt …här har det tränats tjuvskejt tydligen ;-). En erkänt duktig skejtare inom klubben var Romain som vann klassen H40 och vi har fler klass segrar där Göran Hammarsson tog klassen H50 före Tomas och Göran Hillgren tog klassen H65 för Tom och Kjell.

På damsidan vart det ett än mer överraskande resultat Guayen Minchot togs in som total 10:a bland både dam och herr, det var bra tryck i den åkningen. Glädjande är att också Sandra Knoll efter långt uppehåll åter är tillbaka till klubben och körde som tvåa i D21 några minuter efter Guayen. Amanda S visade också att hon hade bra motor för att att köra denna kväll och minuten efter Sandra.

Hur gick det då för våra erkänt starka diagonal och stakåkare, ja denna kväll så var det ingen fördel att staka runt i spåret där det gick klart trögare än i skejtbädden men visade bra pannben och drog in fina poäng till klubben så att vi nu glädjande leder den totala klubbkampen med 10 poäng….härligt jobbat och här vill jag lyfta fram Er alla som var med i kväll …varje poäng räknas.

En som jag åter är ganska besviken på är gubben Lindblom som hade lite ont i axeln efter en liten spruta …men han ställde upp i alla fall …gav alltid någon poäng … även om skejten såg för bedrövlig ut …han får hålla sig till att staka.

Nästa vecka och tisdag är det på Ågesta klassisk stil som gäller … och glöm inte att det är DM i helgen och anmäl Er ifall ni skall vara med på lördag …sista anmälningsdag onsdag.

Coach

Tommie ”gubben” Lindblom

Sammanslagen resultatlista:

https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/220118_soderskidan_2_resultat_gemensam_ver02.pdf

Klass resultat

https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/220118_soderskidan_2_resultat_gemensam_ver02.pdf

Klubbkampen

https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/2022_soderskidan_klubb_ver05.pdf

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar