Söderskidan 3 Ågesta 25/1

Ja, vad säger man när vi med gårdagens race på vår hemmaplan i Ågesta nu har gjort mer än hälften av deltävlingarna i årets Söderskida.

Dan Olofsson

Skulle nog först säga att man kanske borde de nog ändra om färgmarkeringen på Ågestas konstsnöspår till svart/gul, för vilken uppslutningen vi hade igår, 44 av 100 deltagare var från Stockholms Rullskidklubb, galet, alltså galet i positiv bemärkning, då är vi ju inte direkt överrepresenterade i D9-10 eller i H13-14J.

Som sagt väldigt kul att vi är så många som kommer och kör, och vi ställer ju inte bara in skidorna i spåret för att ta en poäng klubbkampen, utan insatserna från alla som kör är också väldigt imponerade. (Detta sammantaget gör förstås att vi nu ligger väääldigt bra till i Söderskidans klubbkamp).

Ta bara en som Per Ängsås, som jag pratade med efter målgång, han åker väldigt bra diagonal och hade så klart tänkt använda det i motluten, men svårt fästvallaföre innebar istället 5 varv fullfartstakning för hans del, där snackar vi om att flytta gränser, och Ågesta är ju ingen pannkaksplatt stakbana direkt, bra jobbat där Per!

Det var inte bara Per som stakade, fler och fler testar detta på tävling, både nu igår men även på lördagens DM i Ågesta, förhoppningsvis skapar detta bra erfarenheter för framtiden om man beroende på före samt bana ska våga staka eller inte, ni är grymma. 

Det som också gläder mig är att vi har så många ”damer” som kör, 25% av gårdagens SRK’are körde i någon av ”D-klasserna”, utöver det har vi också en bra mix av både nya och gamla medlemmar, gäller både i ”D” och ”H” klasserna.

Konstaterat är att vi var många som körde igår, och vi är också med väldigt högt upp i resultatlistan i de flesta klasser, men var det något som stack ut på individuell då?

Söderskidan-Monstret Hannes sticker ju inte ut längre utan levererar ju hela tiden, Tommie visade att lördagens prestation inte var någon engångsföreteelse, utan är back in business, så låter han bli att ramla och ta sprutor i sina axlar kommer han nog gå en fortsatt bra skidsäsong till mötes.

Bland herrarna gör Stellan gör en bra insats och visar god form i den stentuffa H21 klassen, Fredrik Schramm är med och hugger i toppen i H35, Romain (trots vurpa) tar hem H40, Söderskidan-Monstret Hannes äger H45 såklart.

G Hammarson tar hem den hårda H50 klassen medans det blir dubbelt i toppen av H55 genom Tommie och Micke Markstedt.

Göran Hillgren, som trots inte den bästa av dagar, sopar hem H65.

Bland våra damer då, om vi börjar i D21 har vi nu en stark trio med Sandra i topp, en nygammal medlem ihop med två nya medlemmar Amanda x 2, se upp Elin!

Linda gör en jättebra insats i D35-49 med gårdagens snabbaste åktid bland våra damer.

En stark Anna Jogrenius tar hem D50 samt Katrin Lindén gör dito i D60.

Till sist, härligt att vi denna vinter kan nyttja Ågesta till fullo, som både vid lördagens DM samt igår bjuder upp och förvandlar denna anläggning till en fullfjädrad tävlingsarena för vår skull.

Det gick fort i backen utför, här en lite film.

Ass Coach Stefan

Resultat kvällen klassindelning: https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/220125_soderskidan_3_resultat_ver02.pdf

Resultat kvällen: https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/220125_soderskidan_3_resultat_gemensam_ver02.pdf

Totalt klubbkampen: https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/2022_soderskidan_klubb_ver08.pdf

Totalt klassindelning: https://idrottonline.se/IKJHaninge/globalassets/ikj-haninge/tavlingar/2022/soderskidan/2022_soderskidan_individuelt_ver05.pdf

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar