Tjej Vasan – Succé

Det är inte alla som får åka Tjejvasan, dels måste man tydligen vara tjej / dam … och dessutom vara jäkligt bra för att ens få vara med detta år. Det var bara 100 st elittjejer som fick starta detta corona år.

Elin

Då extra skoj att vi hade 2 st tjejer till start, dels Elin Mccallan som har tagit enorma kliv denna säsong och tampas med den yttersta eliten och dessutom Karin Sjödin (tidigare Nilsson) som är skolad i klubben men nu kör för Mälarö senaste året då hon även bor där.

Nu var starten flyttad så alla slapp första backen då starten gick från Oxberg kontrollen, när sändningen startade var ju frågan ifall man skulle kunna se våra åkare och visst kunde man det. Först i rutan var Elin som värmde upp med bra frekvens så en annan i TVsoffan undrade ifall en själv skulle haft någon energi kvar i kroppen till loppet med en sådan uppvärmning.

Uppvärmning Elin

Innan loppet hade jag förmedlat att bomba och njut av loppet och visst gjordes det så, var bra power från hela startfältet ut i backarna …jäklar vad det gick undan kunde man se. Detta var det enda vi kunde skymta från TV soffan av Elin ock Karin.

Fullt tryck ut ur starten går – går så fort att skärpan i bilden är kass.
Elin nr 98

Karin nr 34

Täten höll bra tempo med ryck och fart blandat med lite avvaktandes körning innan det vart full fart mot mål sista kilometrarna. Där Lina Korsgren vann för Britta.

Men bakom dessa så körde Elin in på en grymt fin 28:e plats … och visar åter hur duktig hon är. Det endast 3 min efter segrarna. Efter loppet förmedlade hon att det var fullt fokus på att stå på benen …för det gick väldigt fort vissa partier och en snitt tid nära 25 km/h ..ja då förstår vi att det gick undan och hon plockade placeringar längs hela loppet och var nära bara sekunder bakom Emma Ivarsson … som var vår hjälptränare i Vålådalen med Rikard Tynell

Karin som tränat mer än någonsin gjorde sitt livs lopp och körde in på en fin 69 plats och iom att hon stod längst bak i start plockade hon också massa åkare. Återkopplingen var att hon i detta lopp körde taktiskt bra och tog bra ryggar och avancerade där det var smart att göra så …vilket är jätteskoj att höra … annars brukar det bara vara fullt ös 🙂

Karin i mål.

Vi är stolta att se Er åka ….

//Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar