Tjejskidan – INTE en tävling för alla

I söndags kördes tjejskidan en tävling som var mycket rolig och spännande att följa från sidan av banan. Vi hade ett helt gäng taggade tjejer från klubben som skulle köra de 15 km som var fördelade på 8 varv, banan som var i toppskick innefattade en knixbacke samt ett längre motlut och en utförslöpa som svängde ned på den annars flacka banan.

Extremt sugen på att själv köra fick jag vackert finna mig i att istället hjälpa till med polering och rillning av skidor för de som ville staka banan och klister på de som ville trycka på med benen uppför. Ändå lite skönt att få stå vid sidan av de laddade tjejerna som var  helt upp i förberedelser inför start.  Kul att få vara en del i teamet som coachade gänget och gled stolt runt i mitt vallaförkläde jag fått av syrran.

 

 

 

 

 

 

Jag uppskattar det till 300 tjejer som stod på startlinjen och väntade på start, minuterna innan start så lassade tjejerna över sina överdragskläder som jag fick bära runt på så jag själv såg ut som en julgran.

Starten gick bra till att börja med, tror det gick bra för alla utom Maria som föll i duell med annan tjej i kamp om spåret, så typiskt tjejer att hetsa. ;-). Men Maria kom på fötter efter en snabb räddning och var inte långt bak Helena som kom iväg snabbast och det var skoj att se att vi var väl representerade lång fram med Helena, Maria, Marie-Louise, Anna, Johanna, Tina, Sanna, Elin, Jenny, syrran Frida.

På Täby har man bra överblick på hela banan så det var skoj att följa våra åkares lopp även om det inte
var helt lätt att hinna med alla. Väldigt skoj att se ju längre tjejerna körde så började de plocka placeringar, hade fullt upp att sekundera tider till dem, det är ju alltid skoj att höra att man plockar in tid på framförvarande.

 

Hur gick det då? Jo Helena kom in som 6:a i tävlingsklassen och Maria spurtade in sig på en tiondeplats. Skoj att se Marie-Louise komma in på 15 plats, och då lite frustrerad besviken, jag skulle nog vara väldigt nöjd med tanke på att det inte var länge sen hon började köra….här pratar vi ju om Sthlms bästa tjejer och läser ni vidare i resultatlistan finner ni att alla gjorde bra ifrån sig.

 

Jag är iallafall glad över derasinsattser och lite bitter för att jag själv inte fick köra 🙂

Vallare, klädhängare, lite coach

Tommie

Resultat

 

Så här såg pallen ut med Malin Börjesjö högst upp.

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar