Vårsäsong – Corona !?

Vi har haft en annorlunda vinter på många sätt, men vi har ändå lyckats hålla välfyllda träningar trots omständigheter som inte varit på topp.

Hur blir det framöver?

Efter tränarmöte och dialog med klubbens styrelse kommer vi ändå starta vårens klubbträningar, det med stor hänsyn till hur läget eventuellt förändras vad gäller coronapandemin.

Tränare:

Kan med stor glädje återkoppla att jag fått klartecken från säsongens gågna tränarstab Stefan, Erik, Elin och mig själv att fortsätta hålla klubbens träningar.

Detta är jätteskoj då jag uppfattat att alla tyckt det vara väldigt skoj med den variation detta givit i våra träningar att ha en bred tränarstab.

Jag kan avslöja att vi har en massa galna tankar för säsongen ….. men avslöjar inte mer än så. 😉

Träningar:

Ambitionen är att hålla träningarna som tidigare, dvs huvudfokus på rullskidor med inbakade pass i månaden med löparskor såsom stavgång i backe och motionsspår. Vi har också fortsatt fokus på teknik varvat med intervallträning i olika former och teknik anpassat för att alla skall kunna vara med oavsätt erfarenhet som skall ge nya som erfarna åkare utmaningar och samhörighet.

Träningar kommer fyllas på undan för undan i klubbkalendern, med reservation att förändringar snabbt kan ske utifrån nuvarande läge.

Aktiviteter:

Vi kommer försöka hitta aktiviter som tex gemensamma långpass, tidsrace och annat vi tycker håller en acceptabel nivå där vi ändå kan mötas utan att ha direktkontakt med varandra. Tidsrace kommer vi köra på Ebbadalsvägen såsom förra säsongen med start nu redan i April.

Läger:

Tyvärr har vi dock valt att ställa in vårens tänkta träningsläger i Mora då vi inte anser det lämpligt att samlas med ett gemensamt boende och mat som skulle vara naturligt del på ett sådant läger. Vi får hoppas att det finns utrymme för något sådant längre fram i tiden.

Tävlingar: Vi har bestämt att vi kommer köra Gålörullen och det pågår dialog om hur en rullskidtour skall se ut och vi har väl tankar om KM andra event inom klubben, men tiden får utvisa hur det blir.

Vi hoppas att alla förstår betydelsen att endast delta på våra träningar fullt frisk.

Tränarna

Tommie Stefan Elin och Erik

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar