Vasarullen 2016 genomförs den 6:e November

Vasarullen 6 November en träningsdag på rullskidor över 9 mil – Alltid första söndagen i November

Vasarullen startades som en liten gemensam utmaning att se hur långt man orkar åka på rullskidor, eller tom åka hela Vasaloppsdistansen 9 mil. Vi var inte så många som startade det första året 2012 men vi klarade det. Nu har vi gjort det till en årlig tradition att genomföra denna gemensamma träningsdag och det har varit mäktigt att se hur många som anslutit och kört hela eller delar av de 9 milen. Nu sist 107 startandes och 30 talet genomförde alla de 9 milen och många åkte just längre än de någonsin gjort, vilket är helt otroligt.

Hur många blir vi i år ???? Jag vi har lite skämtsamt sagt att vi liksom Vasaloppet att vi har ett maxtak på 12.000 åkare ….

För det är hela tanken, att fånga så många som möjligt att delta och åka så länge man tycker det är skoj. Bjud in de som ni tycker skall vara med. Dvs detta… ni är varmt välkomna oavsätt klubbtillhörighet. Du är med så länge du tycker det är skoj.

Film från 2015

 

Hur anmäler man sig 

Det kostar inget att delta, men för att vi skall ha något hum om hur många som dyker upp gör Du en intresseanmälan på vår facebooksida

Facebooksida – Stockholms Rullskidklubb

om Du har möjlighet … annars dyker Du bara upp. 

 

Banan

Banan är en blandning av cykelbana samt vanlig bilväg som är lågt trafikerad, dock måste vi anpassa oss efter trafiken. Det är Du som åkare som ansvarar för din säkerhet.

Banan är kontrollmätt med GPS som fördelas på 6 varv som så här:

Vasarullebanan2015 kartaagesta

Start: Parkeringen Ågesta Motionsspår sen mot Ågesta rondellen fortsätter på höger sida över bron Magelungen, efter bron åker vi under gångtunneln och vänder åter över bron och vidare Ågestavägen med ett par avstickare, sen vänder vi åter och tar bron igen fast åt andra hållet och väl åkt över bron så åker vi upp till Ågesta Gård igen för varvning och fyller på energi och vätska.

Förra året körde vi ut mot Vidja, det vart lite väl trångt. Detta år kommer vi inte göra det, utan åka längre mot Huddinge och Myrängen innan vi vänder.

1 varv mäter 15 km.

Tider 

Samling mellan 08:30 – 08:45 på parkeringen vid Ågesta motionsspår.

Genomgång 08:45

 Sedan startar vi 09:00 och håller på c:a 5:30 – 6 timmar.

Detta är en träning där vi skall försöka hålla ihop gruppen så gott det går. Det går också att utesluta vissa delar av rundan så att man kommer med klungan igen.

Därför skall alla försöka anpassa sina rullskidor så att man kan hålla ett gemensamt tempo 15-16 km/h. Förra året snittade vi 15,65 km/h. Man kan då köra på 1:ans,2:ans och 3:ans hjul, eller tävlingshjul, bra ifall man har möjlighet att byta ifall det går för lätt eller för tungt. Förra året körde de flesta på 2:ans hjul

Sista rundan Ågesta tor är det fri fart som gäller för de som orkar.

Deltagande sker på egen risk.

 

Mat och dryck, alla tar med sig egen dricka och förtäring, man blir hungrig under resan. Då vi kommer att återsamlas efter varje varv och ta ett stopp på 5 minuter så hinner man dricka och stoppa i sig lite energi. Man kan då kanske hinna slipa på spetsar och ev. byta skidor. Se till att ha med hjälm + glasögon samt reflexväst.

(Förutom allt annat).

Frågor

skicka dem till sthlmrk@gmail.com

 

Med vänlig hälsning Tommie

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar