Rullskidgalejet – Galet bra galej i dubbel bemärkelse

Skönt väder med sol och behaglig temperatur gjorde det bara än bättre då arrangörerna av tävling hade skapat en väldigt trevlig inramning för tävlingen. Band som spelade musik och mat och dricka att avnjuta i solgasset. Dessutom väldigt skoj att så många från klubben var med och tävlade denna dag.

Men då till tävlingen och ett mycket bra seedningssystem i starten där man startade i samma startled som i Vasaloppet så vart det enkelt och tydligt. Loppet hade samlat många duktiga åkare så att det skulle bli tuffaste motstånd.

Så när starten gick så var det galet tempo första kilometern som också kan förklaras med att det var ett spurtpris redan efter 1 km. Ingen av våra åkare riktigt nära att plocka det priset, men det skulle vända även om det halvvägs såg ut att vara avgjort då landslagsåkaren Simon Andersson tidigt fick lucka till en jagade klunga där vi hade både John, Claes och Anders med, men de jobbade sig ikapp.

Så in på upploppet vart det en stor klungspurt där John oväntat tog hem hela loppet, så John försvarar klubbens seger förra året … då Carl som segrare som detta år säkert hade utmanat om segern men tråkigt skadat sig på cykelträning.

Anders in på en fin 4:e plats och Claes på en 6.e plats bara sekunder efter John och därbakom många fina prestationer av alla i klubben.

Linda kom 3:a i damernas tävlingsklass

Karin 2:a dam  i loppet över 23 km, på herrsidan tog jag hem denna titeln men ogladare segrare får man leta efter … körde 1 km i långa loppet innan jag fick staven avkörd. Bara för att göra dagen än värre så glömde jag att jag lagt min hela stav under bilen efter loppet och körde själv över den när jag skulle åka hem.

Trotts detta en toppendag och en kanondag för klubben.

//Tommie

Resultat

Bilder

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar