Stockholms bästa Vasaloppsklubb – det är VI !!!

Det har gått några dagar sen vi tog oss genom årets höjdpunkt Vasaloppet som både gillas och hatas.

Vasaloppets 9 mil är långt och iom att alla känner till loppet vill man gärna prestera här, det är något som följs av nära och kära…intresset är stort oavsett om man inte åker själv eller är en hängiven skidåkare som vi.

Men det är en utmaning att bara komma till start…man glider liksom inte bara in och kör. Eller gjorde våra snabbaste åkare Carl och Helena så ????

 

Nej en lång resa innan med att hitta boende och få skidor som funkar kräver sin insats. Dessutom har vi jagat på ett otal seedningslopp i hopp om att komma fram i startleden. Väl där skall det laddas med energiintag i olika former, om det är pasta eller rödbetor kan kvitta …mer vad man tror på och funkar…sen börjar Vasamorgonen åhhhh herregud.

Tidig morgon blir det nog för de flesta även om man bor intill starten eller måste ta de hemska bussarna från Mora, köa köa är något man får sikta in sig på om det än handlar om att köa i timmar innan de släpper in i startfållorna för att lägga ut skidorna på den plats man tror sig få en bra start eller att hinna med det sista toabesöket….panik panik men sen minuten innan start står man där redo och kollar klockan och pulsen som ligger väldigt högt och undrar hur fasiken det skall gå.

Sen går starten i Världens största långlopp, det är mäktigt!!!! Man bombar iväg i hopp om att skidor och kropp svarar för att i nästa sekund gå rakt in i väggen…då backen som skall forceras på något sätt utan att knäcka material eller kropp. Väl på toppen av backen startar den långa resan för oss alla med olika mål för dagen.

Hur gick det då, samma sak här har jag läst och hört att det var lite trassel här och där och att det inte gick fort nog….det kunde gått lite bättre. Men om jag ser det lite från ovan så har detta Vasalopp gått så otroligt bra, väldigt många har satt sitt pers och de som körde för första gången gjorde det fantastiskt bra.

De jag lider med är de som inte kom till start eller tvingades bryta pga av sjuka, sånt är så otroligt trist vet jag.

Vi andra fick njuta i fina spår … lite motvind var väl enda minuset.

Jamen hur bra gick det då, jo vi vart bästa Stockholms klubb som rubriken antyder. För vi tog hem Vasatrofen Jiiiiippppiii, en titel som går till den klubb som har de fem bästa herrtiderna sammanslaget gentemot de andra klubbarna. Damerna har sin troféjakt fast då på tjejvasan och beräknat på de 3 bästa tiderna vilket resulterade i en fin andraplats efter Sumpan.

Herr trofén har vi sneglat mot de senaste åren och kommit närmare och närmare och nu faktiskt vann den före storklubbarna Nacka Värmdö och Sundbyberg. Förstå hur stort och kul det är !!!! och det för att vi har sådan fin bredd skriver Janne på Sumpan hemsida och jag håller med honom, men vi är inte en stor Stockholms klubb i jämförelse med de andra,  men vi är enormt aktiva inom klubben och tränar och tävlar på ett imponerande sätt året runt, det är nog där nyckeln ligger till vår fina bredd.

De fem som till slut gjorde totaltiden var

225 4:30:51 Carl Troedsson

247 4:33:53 John Wiklund

338 4:42:26 Anders Holmer

431 4:49:05 Tommie Lindblom

459 4:50:05 Martin Svanborg

Det roliga med de resultaten är att samtliga tog pers i detta Vasalopp och man tittar vidare hur det gått för våra herrar så har väldigt många lyckats med sitt lopp och satt personbästa.

Helt fantastiska resultat Carl och John och Anders i toppen gjort, prestationer som är grymma … men vill också lyfta  fram alla andra i klubben för läs denna resultatlista.

Göran Hillgren åkte tex in på fina 5:21 i H60. Våra ungdomar Martin Svanborg som inte åkt mer än något år på fina 4:50 och Stellan Lindgren på 5h är skoj för framtiden.

Dessutom körde ju Stephan in på nytt pers så han hann ringa hem till barnen innan de gick och la sig.

… och många andra fina resultat här i listan.

 

 

Ändå är det som vanligt roligt att läsa allas berättelser av loppet att det faktiskt kunde gått bättre… om bara man hade varit i form, haft mer fäste mindre/fäste, om man inte fastnat i första backen osv osv … 😉

 

Tittar vi sen vidare på våra damer så är det precis likadant här. Samtliga startande satte pers.

Första fem var:

59 5:40:27 Helena Zingmark

130 6:22:32 Maria Backe

131 6:22:32 Karin Nilsson

174 6:39:10 Marie-Louise Mannesson

265 7:03:04 Johanna Tuuf

Om Vasatrofen för damer hade gällt för Vasaloppet hade vi tagit hem den titeln. 😉

Det är riktigt imponerade placeringar med Helena i spets som våra tjejer levererar. Därbakom gjorde både Maria Backe och Karin Nilsson fina prestationer.

Sen är jag väldigt glad att se allas fina tider och väldigt glad att se Kerstins och Katrins resultat, den glädjen de utstrålar när De åker skidor eller rullskidor är obeskrivlig.

Jag tycker detta Vasalopp väl fyller vårt devis … skoj, säkert och stenhårt.

 

Efter målgång var det väldigt skönt att få slå sig ned vid en klubbkamraten Anders, en stund av fundering … det här gick ju över förväntningarna och jäklar vad kul det var …. nästa år då kommer det gå än bättre 😉

Nej ibland går det bra och ibland går det åt andra hållet …viktigt då att se det på lång sikt …. för då är det väldigt tydligt det går spikrakt åt rätt håll. 🙂

Ni är grymt bra

Coach Humlan

Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar