Trassligt avslut på Alliansloppet

Att sitta i TV soffan och följa Elitåkarnas 48 km på dam och herrsida så var väl behållningen att se Petter Northug leka med konkurrenterna vid alla spurtpriser.  Lika trist var det se att hela uppgörelsen gick i stöpet då halva herrtätgruppen åkte fel och hamnade före de bästa inför spurten med vurpor och stavbrott som resultat och sen dessutom få se damerna behöva trassla trångt med herråkarna inför deras uppgörelse mot mållinjen, borde ju inte vara så svårt att ge damerna ett försprång så att de slipper hamna mitt i herrarnas uppgörelse. Vore också snyggt ifall man åkte på vägen hela loppet på bilvägen istället för att ledas in på smala cykelbanor. Denna dag i Trollhättan borde biltrafiken stängas av helt så alla åkare slipper köra chickenrace med mötande trafik.

Om jag är kritisk till arrangemanget var det roligare se våra åkare köra loppet då jag tror alla gjorde sitt bästa Allianslopp någonsin och visst är det skoj att tävla med så många rullskidåkare i samma lopp  ….. det är mäktigt.

Kul att se Elin vara tillbaka i storslag och Anders tuffa träning givit resultat. Bakom dem som sagt gjordes väldigt fina resultat.

 

 

Hoppas Alliansloppet inte bara blir världens största rullskidlopp utan också världens bästa 😉

Då måste låneskidor bort också … så det blir lika för ELIT och motionär.

 

//Tommie … en soffpotatis

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar