Vasaloppet

99:e Vasaloppet är nu genomfört. Det finns så mycket att skriva om detta världens största skidlopp som många har som sin årliga utmaning och upplevelse. Detta lopp där nu åter fick en svensk herrseger iom att Emil Person nu stod som segrare.

Men hur gick det för oss, väldigt många stod på startlinjen och hade gjort sin egna förberedelser allt vad gäller resa boende köande osv.

De första prognoserna om att de kunde bli riktigt kallt vart väl väldigt lagom då det var några minusgrader med snabba spår. Men lugnet förbyttes åter till oro när det började snöa och iom att det blåste så förstod man att det inte skulle bli som rälsen som under den tidigare vasaloppsveckan.

Men visst magiskt och spänt är det när man står där minuterna innan start.

När väl startskottet gått så har vi alla en story om hur loppet var, dela gärna detta i vår ”rolling community” så vi får ta del av hur ”du” upplevde loppet …. men så här blev slutresultaten.

Har ingen egen återkoopling från våra damer men kul att se fina resultat.

På herrsidan vill jag lyfta fram Göran Hillgren som vart bästa svensk i klassen H65, riktigt kul att se.

Kul också se Martin, Stellan, Johan, Magnus, Mattias, Oskar och Göran Hillgren … även fast de passerade mig i spåret. 😉

Men skall jag summera Vasaloppet 2023 så var inte detta klubbens bästa, vi har tappat i de främsta leden och det får vi väl skylla på vallateam och tränarna och hoppas att det hundrade Vasaloppet nästa år blir så mycket bättre.

//Tommie

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar